Οι Συντηρητικοί έβαλαν την Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον μονοπάτι της οικονομικής επιτυχίας: Αλλά θα τους πουν οι ψηφοφόροι …ευχαριστώ;

Υποστηρικτές παρακολουθούν την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε προεκλογική συγκέντρωση στο Παλέ ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Το τηλεγράφημα του Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) που υπογράφουν οι ανταποκριτές στην Ελλάδα Αλεξία Αγγελοπούλου και Τάκης Τσάφος, σημειώνει ότι “Οι Συντηρητικοί έβαλαν την Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον μονοπάτι της οικονομικής επιτυχίας”.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι πραγματικότητα: Μετά από δέκα χρόνια σοβαρής οικονομικής κρίσης, σχεδόν χρεοκοπίας και κινδύνου εξόδου από το Ευρώ, καθώς και τρία χρόνια από την πανδημία του κορωνοϊού, η Οικονομία της Ελλάδας αναπτύχθηκε το 2022 σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο Economist χαιρέτισε αυτήν την «ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας», οι Financial Times έκαναν λόγο ακόμη και για «τίγρη της ανάπτυξης στην Ευρώπη».

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), με το οποίο κυβερνά τη χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια, μπορούν να είναι περήφανοι για όσα έχουν καταφέρει.

Όμως, αν και η ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, βρίσκεται γύρω στο 33%, 7 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, μια δεύτερη θητεία μετά τις βουλευτικές εκλογές αυτή την Κυριακή δεν είναι σε καμία περίπτωση εξασφαλισμένη.

Εντός της ΕΕ, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μία από τις χώρες στις οποίες οι πολίτες κινδυνεύουν περισσότερο να περιπέσουν σε κατάσταση φτώχειας. Μόνο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.

Αυτό δείχνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει ακόμη στους πολίτες -αν και είναι αξιοσημείωτα.

Επί Μητσοτάκη, η ανεργία μειώθηκε από το 18,9% στο 10,9%, οι συντάξεις και ο κατώτατος μισθός αυξήθηκαν, ο φόρος για τις επιχειρήσεις μειώθηκε από το 29% στο 22% και το τεράστιο δημόσιο χρέους της χώρας μειώθηκε περαιτέρω.

Επιπλέον, η κυβέρνηση επενδύει στην Ψηφιοποίηση της χώρας και των Υπηρεσιών -οι Έλληνες μπορούν πλέον να έχουν στα κινητά τους τηλέφωνα την άδεια οδήγησης και την ταυτότητά τους, να δηλώνουν το αυτοκίνητό τους, να διεκπεραιώνουν την πώληση ενός ακινήτου και ακόμη και να παίρνουν διαζύγιο ηλεκτρονικά.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που εισήγαγε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Έτσι, εταιρείες όπως η Microsoft, η Google και η Pfizer ανακάλυψαν την Ελλάδα ως τοποθεσία.

Οι διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης βρίσκονται στα πρόθυρα του να κατατάξουν και πάλι τα ομόλογα της χώρας στα «άξια επένδυσης» -αλλά μόνο εφόσον τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν (…)

Τίτλος: «Σταθερότητα ή περισσότερα χρήματα στην τσέπη -οι Έλληνες έχουν επιλογή» και
Υπότιτλος: «Οι Συντηρητικοί έβαλαν την Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον μονοπάτι της οικονομικής επιτυχίας. Αλλά δεν θα τους πουν “ευχαριστώ” όλοι οι ψηφοφόροι κατά τις επικείμενες εκλογές -ο κίνδυνος φτώχειας στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας από τους υψηλότερους στην ΕΕ»

Ελέγχονται άλλα πέντε δικηγορικά Κυπρίων για ενδεχόμενη παραβίαση κυρώσεων: Εύλογη υποψία από μαρτυρικό υλικό για συνεργασία με Ρώσους ολιγάρχες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: