Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι χθεσινές εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς για άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και η αντίδραση της ε/κ πλευράς, οι συλλήψεις για τους βανδαλισμούς στο συγκρότημα ΔΙΑΣ…

…το βράδυ της Κυριακής και η σύσκεψη Υπουργείου Υγείας και επιδημιολόγων για την πορεία της πανδημίας, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Το πρώτο βήμα του εποικισμού» γράφει πως οι Τούρκοι προχώρησαν στον αποχαρακτηρισμό μέρους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις ξένων χωρών, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Σε άλλο της θέμα γράφει πως το συνελήφθησαν και υποκινητές για τα έκτροπα στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Αλλού, γράφει πως οι πολίτες χρειάζονται από χθες να επιδεικνύουν το SafePass για να εισέλθουν παντού.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Ο Ταγίπ Ερντογάν ΄έπνιξε΄ το Βαρώσι σε ρηχά νερά», γράφει για το στοχευμένο πιλοτικό άνοιγμα του 3,5% της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Σε άλλο του θέμα γράφει για το ζήτημα των αγνοουμένων ότι επιστήμονες εισηγήθηκαν να συμβάλουν στις ταυτοποιήσεις με μέθοδο ανάπλασης του προσώπου με βάση το κρανίο. Αλλού, γράφει για την προσωποκράτηση άλλων 7 ατόμων για τους βανδαλισμούς στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τετελεσμένα μέσω Βαρωσίων» γράφει πως ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ στοχεύοντας την «άλλη λύση», ανακοίνωσε αποφάσεις της Άγκυρας για άνοιγμα μέρους της περίκλειστης, στην παρουσία Ταγίπ Ερντογάν. Αλλού, γράφει για τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη Υπουργείου Υγείας και επιδημιολόγων για την παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας. Σε άλλο θέμα γράφει πως δύο από τους συλληφθέντες για τους βανδαλισμούς στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ προφυλακίστηκαν ερήμην γιατί αρνούνταν να κάνουν rapid test.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Πλήττουν την προσπάθεια για λύση τα νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι», γράφει πως αν δεν θέσουμε την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της θα προωθήσει τα διχοτομικά της σχέδια. Αλλού, γράφει για την αναφορά του Ταγίπ Ερτογάν σε Τούρκους της Κύπρου και όχι σε «βορράς-νότος». Σε άλλο της θέμα γράφει για αυξητική ροή τουριστών καθώς και για φήμες για τουρίστες με ψεύτικα πιστοποιητικά.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” κάτω από τον τίτλο «Τα Βαρώσια θα ανοίξουν μερικώς», αναφέρεται στις χθεσινές εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς για άνοιγμα μέρους της περίκλειστης περιοχής καθώς και στη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι η δικαιοσύνη θα επικρατήσει. Αλλού, γράφει για τις επιπλέον συλλήψεις που έγιναν χθες για τα επεισόδια στο «ΔΙΑΣ». Σε άλλο της θέμα γράφει για την ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου πως εργαζομένη στην Αρχιεπισκοπή που δεν θα εμβολιαστούν θα απολυθούν.

«Στον  χορό των ομολόγων MREL οι τράπεζες» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή», η οποία αναφέρει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται από όλα σχεδόν τα τραπεζικά ιδρύματα να προχωρήσουν στην έκδοση ομολόγων βάσει της υποχρέωσης MREL. Αλλού γράφει για άμεση προσφυγή Λευκωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας μετά τις εξαγγελίες για Βαρώσι. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι Covid free γίνονται τα κέντρα διασκέδασης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θωμάς Κεττένης
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: