Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Οι πολυαναμενόμενες εξαγγελίες Ερντογάν για Αμμόχωστο που τελικά χθες δεν υλοποιήθηκαν, η εκδήλωση των Αμμοχωστιανών στην Δερύνεια, ο απόηχος της επίθεσης στο «Δία» και η συνεχιζόμενη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού, που προκαλεί ασφυξία στα νοσοκομεία, είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ερντογάν χωρίς εκπλήξεις» γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος παρά τις εξαγγελίες δεν αναφέρθηκε στην Αμμόχωστο και υποσχέθηκε νέο «προεδρικό» και «βουλή». Αλλού αναφέρεται σε μαζικές συλλήψεις για τα επεισόδια στο «Δία». Επίσης η «Α» αναφέρει ότι χθες ανακοινώθηκαν 5 θάνατοι μεταξύ αυτών και ενός 35χρονου.

«Ως εργολάβος με ‘δώρα’ για νέα κτήρια ο Ερντογάν» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» αναφέροντας πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είπε λέξη για Αμμόχωστο, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να γίνει σήμερα μετά την στρατιωτική παρέλαση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στους βανδαλισμούς στο «Δία» και γράφει για τραμπούκους χωρίς εμβόλιο. Επίσης προβάλλει την κατάσταση στα νοσοκομεία που είναι σε οριακό σημείο λόγω των κρουσμάτων και νοσηλειών.

«Παιγνίδι νεύρων από Ερντογάν» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» αναφέροντας πως έδωσε χθες μια πρώτη δόση με δώρα , δεν μίλησε για Αμμόχωστο και δίνει σήμερα συνέχεια. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι οι άδεις των προσωπικών γιατρών φόρτωσαν τα ΤΑΕΠ και τα τμήματα δυσλειτουργούν. Αλλού ο «Φ» αναφέρει ότι οι δράστες των επιθέσεων σε Προεδρικό και «Δία» έδρασαν ανενόχλητοι και έπιασαν στον ύπνο τις αρχές.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της  θέμα «Κανένας συμβιβασμός με την τουρκική κατοχή» αναφέρεται σε συμβολικές εξαγγελίες του Ερντογάν και στις αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το παρατεταμένο αδιέξοδο και τους κινδύνους διχοτόμησης. Αλλού προβάλλει την εκδήλωση στη Δερύνεια για την Αμμόχωστο. Η «Χ» αναφέρει επίσης ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι ξανά απροετοίμαστα.

«Οργή για την επίθεση στο Δία» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι τα ΜΜΕ δεν θα φιμωθούν ενώ από την πολιτεία διατυπώνονται επικρίσεις για την δράση της αστυνομίας. Αλλού αναφέρει ότι χθες ανακοινώθηκαν 5 θάνατοι από κορωνοϊό μεταξύ αυτών και ενός 35χρονου άνδρα. Η εφημερίδα σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ερντογάν δεν έκανε ως τώρα αναφορά στο Βαρώσι στη διάρκεια της παράνομης επίσκεψής του.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: