Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Οι πυρκαγιές, ο ΟΗΕ και πανδημία στα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η εφαρμογή του SafePass στην καθημερινότητα των πολιτών, η απόφαση δικαστηρίου να απορρίψει αίτημα 186 πολιτών για εξαίρεσή τους από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού…

τα όσα αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ στην έκθεσή του για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και η πρόθεση Γενικού Εισαγγελέα και Κυβέρνησης για αυστηροποίηση των ποινών για την πρόκληση πυρκαγιών είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», με τίτλο στο κύριο της θέμα «Άδειασμα αντι-εμβολιαστών» γράφει πως το δικαστήριο απέρριψε αίτηση 186 πολιτών για εξαίρεσή τους από την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19. Αλλού γράφει πως ιδρύεται Σώμα Ταχείας Επέμβασης για άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Επίσης αναφέρει πως σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας δεν υπάρχει πρόθεση για επέκταση αφυπηρέτησης στο 67ο έτος.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Αποζημίωση ενός εκατ. ευρώ για τραυματισμό δασοπυροσβέστη», πως έστειλαν ανεκπαίδευτο δασοπυροσβέστη με ακατάλληλο όχημα το βράδυ μέσα στις φλόγες, το κράτος αποδέχθηκε πλήρη ευθύνη και συμφώνησε στην καταβολή αποζημιώσεων. Αλλού αναφέρει πως ο Υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει θέμα αυστηροποίησης των ποινών για τις πυρκαγιές ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως συμπληρώνεται σήμερα το παζλ για την ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Ο «Φιλελεύθερος», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μπάχαλο με το Safepass», γράφει πως άλλοι ζητούσαν έγγραφα, άλλοι όχι και άλλοι προσφέρουν rapid test έξω από κέντρα. Αλλού αναφέρει πως νέα απερισκεψία παρ` ολίγον να απειλήσει το δάσος Τροόδους και ότι άμεση ήταν η αντίδραση στην περιοχή της πυρκαγιάς από εννέα πυροσβεστικά πτητικά μέσα. Επίσης γράφει πως έστειλαν στους παιδίατρους λάθος εμβόλια αντί το εμβόλιο πνευμονιόκοκκου για παιδιά και ότι συνεχίζονται οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις και επηρεάζεται η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «ΓΓ του ΟΗΕ: Ανησυχία για Βαρώσια λόγω έλλειψης πολιτικής διευθέτησης», πως ανανέωση θητείας ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη έξι μήνες και ανησυχία για τα Βαρώσια εκφράζει στην έκθεσή του ο ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού αναφέρει πως ακυρώνονται πολλές παραστάσεις με ανυπολόγιστο κόστος για τους διοργανωτές και τους απασχολούμενους στον χώρο του Πολιτισμού. Επίσης αναφέρει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε πως το κόμμα θα καλέσει τον Πρόεδρο Αναστασιαδη να ξανασκεφτεί την πρόταση του ΑΚΕΛ, του περασμένου Δεκεμβρίου, για το Κυπριακό.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, με τίτλο στο κύριο της θέμα «`Βάλτε τα πόδια των εμπρηστών στη φωτιά`» αναφέρει πως ο Γενικός Εισαγγελέας θα προβεί σε αναθεώρηση των νόμων σε σχέση με τις πυρκαγιές και τους εμπρησμούς, ενώ ο Υπουργός Γεωργίας επιδιώκει να υπάρξει ισόβια ποινή. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα 186 πολιτών για εξαίρεσή τους από τα περιοριστικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Επίσης αναφέρεται στα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του SafePass.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Οι διαβεβαιώσεις Φον ντερ Λάιεν και τα Βαρώσια στα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: