Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Οι διαβεβαιώσεις Φον ντερ Λάιεν και τα Βαρώσια στα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η επίσκεψη της Προέδρου της Κομισιόν και οι διαβεβαιώσεις της ότι η ΕΕ δεν θα αποδεχθεί ποτέ λύση δύο κράτων στην Κύπρο, η έγκριση του σχεδίου ανάκαμψης, οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής και εστίασης στο διάταγμα για επίδειξη SafePass και το θέμα των Βαρωσίων δεσπόζουν στα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» προβάλλει το κύριο θέμα της με τίτλο «Μας έδωσαν 1,2 δις, μας στήριξαν και στο Κυπριακό» και γράφει ότι η πρόεδρος της Κομισιόν, απευθυνόμενη προς την Τουρκία είπε ότι «δεν θα αποδεχθούμε ποτέ λύση δύο κρατών στο Κυπριακό και είμαστε σταθεροί και πολύ ενωμένοι και αυτό αναμένει η Κύπρος».

Αλλού αναφέρει ότι στο βαθύ κόκκινο του ECDC είναι η Κύπρος, με αποτέλεσμα να μπήκε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες για τουρισμό και τους εναπομείναντες τουρίστες να ακυρώνουν τις κρατήσεις τους. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση της Βουλής για τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον κύριο τίτλο «Ευρωπαϊκή προίκα 1,2 δις αν θέλουμε να αλλάξουμε» γράφει ότι δόθηκε το πράσινο φως από την Κομισιόν για το σχέδιο Ανάκαμψης με υποδείξεις ωστόσο προς την υλοποίησή του.

Γράφει επίσης ότι ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε ότι η ΕΕ δεν θα δεχθεί ποτέ λύση δύο κρατών στην Κύπρο, στα κατεχόμενα οι προετοιμασίες για την κάθοδο του Ταγίπ Ερντογάν κορυφώνονται. Αλλού γράφει ότι περισσότερα από 50 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό έχουν διευθετηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον κύριο τίτλο «Μπουρλότο για το SafePass» γράφει ότι οι μαγαζότερες φωνάζουν, δεν θα γίνουμε αστυνομικοί, ενώ η Κυβέρνηση προχώρησε με διάταγμα για την υποχρέωση επίδειξης του SafePass σε χώρους αναψυχής. Προβάλλει επίσης τις δηλώσεις της Ούρσουλα φον ντε Λάιεν ότι η ΕΕ δεν θα δεχθεί ποτέ λύση δύο κρατών. Γράφει επίσης ότι οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Φορτώνουν ευθύνες του κράτους για έλεγχο SafePass στα κέντρα εστίασης» γράφει ότι οι ιδιοκτήτες αναψυχής εξετάζουν το ενδεχόμενο λήψης δυναμικών μέτρων.

Αλλού αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε χθες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι υπάρχει ζήτημα για τα ‘χρυσά’ διαβατήρια και με την εξέταση των εκκρεμουσών αιτήσεων πολιτογραφήσεων. Γράφει επίσης ότι οι πυρκαγιές στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα απέδειξαν ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί μετά το 2016, αν είχαν ληφθεί, είτε ήταν ανεπαρκή είτε απέτυχαν παταγωδώς ή και τα δύο μαζί.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Το Πρόγραμμα .. είναι ισορροπημένο» αναφέρεται σε δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν χθες ότι το Πρόγραμμα Ανάκαμψης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι καλά οικοδομημένο και έχει εγκριθεί από την ΕΕ.

Γράφει επίσης ότι η Βρετανία δεν θα ζητά την τοποθέτηση ταξιδιωτών σε καραντίνα αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αναφέρεται επίσης και στις φονικές πυρκαγιές του Σαββατοκύριακου.

Η εβδομαδιαία «Το Κυπριακό Ποντίκι» με κύριο τίτλο «Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή όντας ο κόσμος λείψη» με την ευκαιρία της σημερινής 200ης επετείου από τη θυσία του εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Κυπριανού, των άλλων ιεραρχών της νήσου και των λαϊκών που επέλεξαν οι βάρβαροι Τούρκοι να σφαγιάσουν.

Προβάλλει αλλού τις πυρκαγιές του Σαββατοκύριακου στην ορεινή Λεμεσού και Λάρνακας. Γράφει επίσης ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι αν η Τουρκία προχωρήσει στις απειλές της ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα Βαρώσια, θα αποτελέσει ταφόπλακα στο Κυπριακό.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» κάτω από τον τίτλο «Μέτωπο κατά της κυβέρνησης» γράφει ότι η κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες ετοιμάζουν νέα επιδρομή στα εισοδήματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων. Αλλού αναφέρεται στην 15η Ιουλίου 1974, αναφέροντας ότι στόχος των πραξικοπηματιών ήταν η διχοτόμηση. Γράφει επίσης ότι εταιρείες – κοράκια ‘μυρίστηκαν ψόφιο’ και κατεβαίνουν στην Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Άθλιας προκλητικότητας δηλώσεις Οκτάι από τα κατεχόμενα με επίθεση στην Ντερ Λάιεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: