Τους 41 βαθμούς αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην Κύπρο: Kίτρινη προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογίας

Πυρκαγιά στην Ακουρσό της Πάφου. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της επί ποδός ΚΥΠΕ-Κ. Περικλέους




Τους 41 βαθμούς αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος σήμερα και το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε χθες στις 1800 και έχει ισχύ έως σήμερα στις 1600. Χθες βράδυ η ελάχιστη θερμοκρασία αναμενόταν να κυμανθεί γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια. Σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 41 βαθμούς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φιλελεύθερος, τσουρουφλιστή θα παραμένει η Κύπρος καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς ο υδράργυρος δεν προβλέπεται να πέσει από τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, με τις κίτρινες προειδοποιήσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μικρή μείωση της θερμοκρασίας, το πολύ έως 2 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να σημειωθεί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακο, διατηρώντας τις τιμές και πάλι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα για την εποχή.

Όπως σημείωσε στον «Φ» ο διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, η θερμοκρασία θα φτάσει στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, στους 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 31 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά, υπενθυμίζοντας ότι οι μέσες τιμές για την εποχή είναι αισθητά χαμηλότερες, στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

«Θα επικρατεί ξηρασία, περισσότερο στο εσωτερικό και λιγότερο στα παράλια, η οποία έχει ως αποτέλεσμα ο δείκτης δυσφορίας να βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα».

Ανάλογες συνθήκες, είπε, θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες, διευκρινίζοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που το Τμήμα Μετεωρολογίας θα εκδίδει ανά τακτά διαστήματα προειδοποιήσεις. Παράλληλα στην ατμόσφαιρα θα παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις όζοντος.

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Λαβρόφ για Αμμόχωστο και ειρηνευτική δύναμη Κύπρου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: