Ποινή φυλάκισης για τον άνδρα που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν

FILE PHOTO: O Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι. EPA, PASCAL ROSSIGNOL, POOL




Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εκ των οποίων θα εκτίσει τους τέσσερις, καταδικάστηκε ο 28χρονος άνδρας, ο οποίος χαστούκισε τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Νταμιέν Ταρέλ είπε στο δικαστήριο ότι επρόκειτο για μια παρόρμηση, αλλά ο εισαγγελέας είπε ότι ήταν «σκόπιμη πράξη βίας».

Το συμβάν καταδικάστηκε αμέσως από όλο το πολιτικό φάσμα της Γαλλίας, λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει φυλάκιση 18 μηνών. Οι τρεις δικαστές δήλωσαν ότι ο Τάρελ πρέπει να καταδικαστεί σε 18 μήνες, με 14 μήνες σε αναστολή.

Ένας δεύτερος ύποπτος που μαγνητοσκόπησε το περιστατικό αντιμετωπίζει δίωξη για παράνομη κατοχή όπλων μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν οι αρχές στο σπίτι του.  Κατάγεται από την ίδια πόλη με τον Τάρελ.

Τι είπε στον Τάρελ στο δικαστήριο;

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Βαλένς φορώντας το ίδιο πράσινο μπλουζάκι που φορούσε την ημέρα της σύλληψής του.
Ερωτηθείς γιατί επιτέθηκε στον πρόεδρο, απάντησε ότι όση ώρα περίμενε με τους φίλους του στο αυτοκίνητο  είχε σκεφτεί να κάνει κάτι θεαματικό.

Αρχικά είχε σκεφτεί να ρίξει μια τάρτα αυγού ή κρέμας, αλλά επέμεινε ότι δεν είχε σκεφτεί να χτυπήσει τον Μακρόν.

“Όταν είδα τη φιλική, ψεύτικη μορφή του, που με κοίταζε σαν ψηφοφόρο, γεμίστηκα με αηδία”, ανέφερε στο δικαστήριο.

Καταδικάζοντας την πολιτική του προέδρου, πρόσθεσε ότι ένιωθε ότι ήταν μέρος του κινήματος Κίτρινων Γιλέκων κι ότι  ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο διότι ο Μακρόν «υπερασπίζεται όλα όσα είναι σάπια στη Γαλλία».

Ο 28χρονος είχε επιτεθεί στον Γάλλο πρόεδρο όταν ο τελευταίος πήγε να χαιρετίσει το κοινό, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή Ντρομ.

«Νομίζω ότι ο Μακρόν αντιπροσωπεύει τη σήψη της χώρας» επεσήμανε και τόνισε ότι «αν τον είχα προκαλέσει σε μονομαχία κατά την ανατολή του ηλίου, αμφιβάλλω αν θα είχε απαντήσει».

Ο Ταρέλ αντιμετώπιζε κατηγορίες για επίθεση σε βάρους αξιωματούχου του δημοσίου, αδίκημα για το οποίο προβλέπεται μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από BBC

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Χαστούκι στον Εμανουέλ Μακρόν από νεαρό άνδρα στη διάρκεια περιοδείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: