Κυριαρχημένος από αλαζονεία ο Ερντογάν: Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για Αιγαίο, Κούρδους, Ισραήλ και Κύπρο

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Σε συνεδρίαση προχώρησε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας (MG) υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan) και με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και στρατιωτικών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αναρτήθηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας του Συμβούλιου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας σχετική ανακοίνωση πέντε σημείων, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:

Στη συνεδρίαση:

1. Αξιολογήθηκαν οι επιχειρήσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με επιμονή, αποφασιστικότητα και επιτυχία ενάντια σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο για το μέλλον μας και για την εθνική μας ενότητα και αλληλεγγύη, ιδίως ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK / KCK-PYD / YPG, FETO και DEASH.

2. Αναφέρθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν διασυνοριακές επιχειρήσεις σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας με σκοπό την εξάλειψη της τρομοκρατίας στην πηγή της, με σκοπό την εδραίωση της ασφάλειας και της ειρήνης της χώρας μας όπως και των γειτόνων μας: τονίστηκε ότι η Τουρκία θα διατηρήσει τη θέση της για την άσκηση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα, που απορρέει από το διεθνές δίκαιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται ότι την προσεχή περίοδο, οι επιχειρήσεις που στοχεύουν στην εξουδετέρωση τρομοκρατικών οργανώσεων και στη διασφάλιση των συνόρων μας κατά μήκος των νότιων συνόρων μας θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή.

3. Δηλώθηκε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει με αποφασιστικότητα την προσέγγιση μιας κυρίαρχης, ισότιμης, ανεξάρτητης λύσης δύο κρατών, για να εξασφαλίσει την τελική επίλυση του Κυπριακού, και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του ‘τ/κ λαού’ για αυτόν τον σκοπό.

4. Στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, υπογραμμίζεται ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή είναι βιώσιμη μέσω αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, και ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση των ζητημάτων, πρέπει να αποφεύγονται προκλητικές ενέργειες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική, που αγνοούν τα δικαιώματα, τη συνάφεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας.

5. Καταδικάζονται εντόνως η παράνομη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και οι απάνθρωπες πράξεις που στοχεύουν σκοπίμως τον άμαχο πληθυσμό. Προκειμένου να μην επαναληφθούν οι ισραηλινές επιθέσεις, που συνιστούν εγκλήματα πολέμου, και να βρεθεί μια δίκαιη, διαρκής και ολοκληρωμένη λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα, η διεθνής κοινότητα κλήθηκε να εκπληρώσει την ευθύνη της χωρίς καθυστέρηση και με ειλικρίνεια.

Στήριξη Μπάιντεν στην Κύπρο, ανησυχία για Βαρώσια: Επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: