Οι Ιταλοί στηρίζουν αναφανδόν τον Ντράγκι: Πρώτη δύναμη όμως η Λέγκα και η ακροδεξιά…

File photo: Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι χαίρει ευρείας στήριξης ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. EPA/KENZO TRIBOUILLARD / POOL
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δημοτικότητα του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7, το 61% των Ιταλών «εμπιστεύεται πολύ ή αρκετά τον Ντράγκι».

  • Στην αρχή της πρωθυπουργικής του θητείας, τον περασμένο Φεβρουάριο, το ποσοστό αυτό έφτανε το 65%, αλλά στα τέλη Μαίου είχε μειωθεί στο 57%.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Λέγκα είναι πρώτη πολιτική δύναμη, με ποσοστό 20,9%. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, με 20,4%.

  • Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», με το 19% της πρόθεσης ψήφου. Τα Πέντε Αστέρια βρίσκονται στο 16,2% ενώ η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 6,8%.

Όπως υπογραμμίζουν πολιτικοί αναλυτές, σε περίπτωση προκήρυξης βουλευτικών εκλογών (η νομοθετική περίοδος λήγει κανονικά την άνοιξη του 2023) η συντηρητική παράταξη, σε συνεργασία με τα Αδέλφια της Ιταλίας, θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Βουλή και στη Γερουσία της Ρώμης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή  Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Μετά τα στενά τζιν ο Κιμ πυροβολεί και την K-Pop: «Είναι σατανικός καρκίνος»


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: