Μετά τα στενά τζιν ο Κιμ πυροβολεί και την K-Pop: «Είναι σατανικός καρκίνος»

File photo: Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν. EPA, KCNA




Λίγο μετά την απαγόρευση των κολλητών τζιν στη Βόρεια Κορέα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλεσε την K-pop «σατανικό καρκίνο» που διαφθείρει τους νέους της χώρας του.

Σύμφωνα με πολλές πηγές, ο Ανώτατος Ηγέτης της Βόρειας Κορέας προσπαθεί να σταματήσει την αύξηση της δημοτικότητας των βίντεο με τη δημοφιλή σε όλον τον κόσμο νοτιοκορεατική ποπ, γνωστότερη ως K-pop, των K-dramas, νοτιοκορεατικών σειρών με φανατικούς θαυμαστές, και των νοτιοκορεατικών ταινιών μέσω μιας «μυστικής εκστρατείας κατά της K-pop».

Το πολιτιστικό «αντισοσιαλιστικό» υλικό από τη Νότια Κορέα φέρεται να επιδρά αρνητικά στην «ενδυμασία, τα χτενίσματα, την ομιλία και τη συμπεριφορά» των Βορειοκορεατών, εκτιμά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θεωρεί ότι η K-pop προωθεί «καπιταλιστικό lifestyle».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέσπισε νέους νόμους αυστηροποίησης της τιμωρίας για «κατοχή ή / και παρακολούθηση ψυχαγωγικού περιεχομένου από τη Νότια Κορέα» από πέντε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.

Όταν η κρατική εφημερίδα «Rodong Sinmum» ανακοίνωσε τον κατάλογο των απαγορευμένων εμφανίσεων και χτενισμάτων, προειδοποίησε: «Η ιστορία μας διδάσκει ένα κρίσιμο μάθημα ότι μια χώρα μπορεί να γίνει ευάλωτη και τελικά να καταρρεύσει σαν υγρός τοίχος ανεξάρτητα από την οικονομική και αμυντική της δύναμη, αν δεν διατηρούμε τον δικό μας τρόπο ζωής».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Με ένα καρτούν – παρωδία το Πεκίνο χλευάζει τις προθέσεις του G7 και της Αυστραλίας [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: