H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ο απόηχος της εκλογής της Αννίτας Δημητρίου στην προεδρία της Βουλής, ο επικείμενος ανασχηματισμός και οι επαφές που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο αριθμός των ανέργων…

…και η πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros, είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες.

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» είναι ο τίτλος στο κύριο θέμα της εφημερίδας «Αλήθεια», που γράφει πως το φυσάει και δεν κρυώνει η αντιπολίτευση μετά την εκλογή της υποψήφιας του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου, στην προεδρία της Βουλής. Αλλού αναφέρει πως μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να γίνει εκτός απροόπτου η ανακοίνωση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Επίσης προβάλλει την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros.

O «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Κέρδισε η τακτική, έχασε ο τακτικισμός», πως η απόρριψη της πρότασης Καρογιάν για πανηγυρική εκλογή του Άντρου Κυπριανού μετατράπηκε σε Βατερλό για τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας τους. Επίσης αναφέρει πως απόντες ήταν οι φιλορώσοι μητροπολίτες στο συλλείτουργο για τα εγκαίνια του νέου καθεδρικού ναού Λευκωσίας. Αλλού γράφει ότι το 70% των νέων απορρίπτει τον εμβολιασμό.

«Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Προσκλητήριο για τα €4,4 δισ», γράφει πως στέλλει μήνυμα πως φεύγει τελεσίδικα το 2023 και καλεί σε κοινό στοίχημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τη νέα Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Σε άλλο θέμα γράφει πως αμφίβολη είναι η τύχη χιλιάδων εξωδίκων που εκδόθηκαν τους τελευταίους 15 περίπου μήνες στο πλαίσιο των μέτρων για πρόληψη από την πανδημία του κορωνοϊού και παραμένουν απλήρωτα.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Έξι στους δέκα ψάχνουν εργασία για περισσότερο από έξι μήνες», πως οι άνεργοι έχουν σκαρφαλώσει στις 40.000 και 50.000 εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Αλλού αναφέρεται στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας. Επίσης γράφει πως δεν κόβουν τις γέφυρες συνεργασίας, δηλώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, με τίτλο στο κύριο της θέμα «Σχέδιο της ΕΕ για χαλαρώσεις για τα ταξίδια», πως οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν την Παρασκευή στη χαλάρωση των απαγορεύσεων που αφορούν τα ταξίδια το καλοκαίρι, κάτι που θα επιτρέψει στους τουρίστες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να αποφύγουν τα τεστ ή την καραντίνα και να διευρύνουν τον κατάλογο των περιοχών της ΕΕ από τις οποίες είναι ασφαλές να ταξιδέψει κάποιος. Αλλού αναφέρεται στα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία. Επίσης γράφει πως η καθυστέρηση στην έκδοση αποτελεσμάτων για rapid test που έκανε μια απόφοιτη λυκείου, μπορεί να της στοιχίσει μια θέση στο πανεπιστήμιο.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου 
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Η εκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην προεδρία της Βουλής κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: