Yeni Safak: Στις 31 Μαϊου ο Τσαβούσογλου στην Αθήνα, συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ 14 Ιουνίου

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, στο περιθώριο των εργασιών της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στις 31 Μαΐου τοποθετεί την επίσκεψη του Τούρκου Υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι η εν λόγω επίσκεψη θα είναι ουσιαστική και προπαρασκευαστική για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν που αναμένεται να λάβει χώρα στις 14 Ιουνίου στο πλαίσιο της Συνόδου των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ.

To δημοσίευμα της (σκληροπυρηνικής) Yeni Safak κάνει επίσης λόγο για το «διπλωματικό επεισόδιο» που προκάλεσαν οι «προκλητικές δηλώσεις» του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αγκυρα στις 15 Απριλίου. Aπό την ν άλλη πλευρά  η Αγκυρα, σημειώνει το δημοσίευμα χειρίστηκε την κρίση με «διπλωματική ευγένεια» ωστε να μην πληγεί η θετική ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, συνεχίζει τις στρεβλωτικές αναφορές του το δημοσίευμα, η προσπάθεια των Αθηνών να δημιουργήσει μία «τεχνητή ταυτότητα» για την «τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» θα είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες που θα τεθού στη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου.

Με πληροφορίες από YeniSafak

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Μετά τον Λουκασένκο, «πράσινο διαβατήριο» στη 2η μέρα της Συνόδου Κορυφής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: