Που θα λειτουργήσουν σήμερα στην Κύπρο 54 σημεία ελέγχου για κορωναϊό με rapid tests

File Photo: Ειδικευμένο προσωπικό προβαίνει σε rapid test ανίχνευσης του κορωναϊού στην Κύπρο. ΚΥΠΕ




Στα 27 ανέρχονται σήμερα, Κυριακή, τα σημεία δειγματοληπτικού ελέγχου στην πόλη και επαρχία Λεμεσού ενώ στην Λάρνακα θα λειτουργήσουν δώδεκα σημεία ελέγχου για κορωναϊό με rapid tests , επτά στην επαρχία Αμμοχώστου και οκτώ σημεία στην Πάφο.

Από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ, θα λειτουργούν δειγματοληπτικά σημεία, στο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη, στο Λύκειο Αγίου Νικολάου, στο κτίριο ΤΕΠΑΚ «Ανδρέας Θεμιστοκλέους», στο Λανίτειο Λύκειο, στο στάδιο του Απόλλωνα στον Άγιο Αντώνιο.

Επίσης στο Τσίρειο Γυμνάσιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μέσα Γειτονιάς, στο Γυμνάσιο Πολεμιδιών, στην πλατεία του Δημαρχείου Ύψωνα, στο δημοτικό χώρο στάθμευσης Δήμου Γερμασόγειας (πρώην ταβέρνα «Σκάρος»), στο Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου, στο κοινοτικό στάδιο Ερήμης, στο Γυμνάσιο Αγίας Φυλάξεως, στον εκθεσιακό χώρο «Αφροδίτη – Αμαθούσια» Άγιος Τύχωνας, στο Τσίρειο γυμνάσιο, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Τριμίκλινης και στο παλαιό δημοτικό Απεσιάς.

Από τις 8.30 π.μ μέχρι τις 7.30 μ. μ. θα λειτουργήσουν τα δειγματοληπτικά σημεία στην πλατεία «Γρηγόρη Αυξεντίου» (Διοικητήριο), στο χώρο στάθμευσης αρτοποιείου «Sigma» στον Κάψαλο, στο εμπορικό κέντρο πρώην «Ορφανίδης» στα Κ.Πολεμίδια, στο γυμνάσιο Λινόπετρας, στο My Mall Limassol και στο ξενοδοχείο Atlantica Oasis.

Μεταξύ των ωρών 9.00 π.μ. με 5.00 μ.μ. θα λειτουργούν δειγματοληπτικά σημεία, στο περιφερειακό σχολείο Καλού Χωριού, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σπιταλιού, στην εκκλησία Αγίου Αρσενίου στην Κυπερούντα από τις 9.00 μ.μ με 6.00 το απόγευμα και από τις 10 π.μ.-5.30 μ.μ., Συνεδριακό Κέντρο Ομόδους (δίπλα από το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού).

Δώδεκα σημεία για rapid tests στη Λάρνακα, επτά στην Αμμόχωστο

Συνεχίζεται σήμερα Κυριακή το δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για κορωναϊό με rapid tests αντιγόνου των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα διενεργείται το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού.

Στην πόλη και επαρχία Λάρνακας θα λειτουργήσουν δώδεκα σημεία δειγματοληψίας και επτά στην επαρχία Αμμοχώστου.

Στην Λάρνακα από τις 08.30 μέχρι τις 18.00 θα λειτουργήσουν σημεία δειγματοληψίας στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού, στα κατηχητικά Σχολεία Αραδίππου (Λεωφόρος 1ης Απριλίου 11), στο Κίτιο Αθλητικό Κέντρο, στο Γυμνάσιο Αραδίππου, στο Γυμνάσιο Αθηένου, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αγγλισίδων και στο οίκημα του παλαιού παντοπωλείου Ξυλοτύμπου.

Από τις 08.30 μέχρι τις 19.30 θα λειτουργούν σημεία δειγματοληψίας στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου, στο Λύκειο Λειβαδιών, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Συνοικισμού Μακαρίου (Οδός Αγίου Βασιλείου 5, στη περιοχή Καμάρες) και στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού.

Επίσης από τις 09.30 μέχρι τις 17.30 θα λειτουργεί σημείο δειγματοληψίας στην εκκλησία Αγίου Νικολάου στη περιοχή Δροσιά.

Στην επαρχία Αμμοχώστου σημεία δειγματοληψίας θα λειτουργούν από τις 08.30 μέχρι τις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Παραλιμνίου, στην εκκλησία Αγίας Νάπας στην Αγία Νάπα και στο Σωματείο «Ονήσιλος» στη Σωτήρα.

Επίσης από τις 08.30 μέχρι τις 18.00 θα υπάρχουν σημεία δειγματοληψίας στο χώρο στάθμευσης του φούρνου «Ζορμπάς» (παρά τον κυκλικό κόμβο Κάππαρη) στο Παραλίμνι, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας και στο Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων «Πάνου Ιωάννου» στο Φρέναρος.

Οκτώ σημεία στην Πάφο

Συνεχίζονται την Κυριακή τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων σε οκτώ σημεία στην Πάφο.

Τα σημεία βρίσκονται στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, Πάφος (είσοδος κοντά στο Famous Sports) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Πρώην Οικία Επάρχου, Πάφος (Οδός Γρίβα Διγενή) 8.30 π.μ.-7.30 μ.μ., στο Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης», Πάφος (Δυτική Κερκίδα, Πύλη Α1, πρώην Παφιακό Στάδιο) 8.30 π.μ.-7 μ.μ. και στο King’s Avenue Mall, Πάφος (κεντρική είσοδος) 9 π.μ.-7.30 μ.μ.

Επίσης στο Πάρκο Γλυπτικής Γεροσκήπου 8.30 π.μ.-7.30 μ.μ., στο Γυμνάσιο Έμπας 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς 8.30 π.μ.-7.30 μ.μ. και στην Πλατεία «Βρύση των Πεγειώτισσων», Πέγεια 8.30 π.μ.-6 μ.μ.

Επίσης χτες εντοπίστηκαν 3 κρούσματα από 2.699 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Στην Πάφο έγιναν επίσης χτες 6.488 τεστ και εντοπίστηκαν 3 θετικά με ποσοστό θετικότητας 0,05%

Ακόμη σε 13 δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, δεν εντοπίστηκαν κρούσματα.

Διευκρινίζεται ότι οι πολίτες οφείλουν απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. Ταυτότητα, Άδεια Οδήγησης, Διαβατήριο, κτλ), για σκοπούς ταυτοποίησης

Στο μεταξύ στο ΓΝ Πάφου νοσηλεύονται 3 ασθενείς στον θάλαμο COVID- 19 .

Εξάλλου σήμερα Κυριακή ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πάφου θα συμμετέχει με Εθελοντές Οδοντιάτρους στον εμβολιασμοί που θα γίνει στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Πάφου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου Ελένη Αττίκη οι Οδοντίατροι Πάφου στηρίζουν θερμά και συμμετέχουν ενεργά στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού με στόχο την εξάλειψη της πανδημίας του Covid- 19 .

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Oρόσημο: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι εμβολιασμοί στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: