Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Τώνη Τουμαζή «Varosha European Fenced-off City»: Τα Βαρώσια στο Ευρωκοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά

Ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς με τον κ. Τώνη Τουμαζή που είχε την ιδέα και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ. Φωτογραφία από το γραφείο του ευρωβουλευτή




Στην καρδιά της Ευρώπης ταξίδεψε το ντοκιμαντέρ «Varosha European Fenced-off City», με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ και ΕΛΚ Λουκά Φουρλά σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία ευρωβουλευτών και πλήθος κόσμου, όπου ζωντάνευσαν οι μνήμες από την κατεχόμενη πόλη του Ευαγόρα.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο κ. Φουρλάς ανέφερε ότι η Αμμόχωστος ήταν και θα είναι πάντα στις προτεραιότητές του και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή της εκλογής του.

«Προχώρησα σε εκστρατεία διαφώτισης των συναδέλφων μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταγγέλλοντας τις παράνομες ενέργειες της κατοχικής Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Με σειρά επιστολών μου προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Πρόεδρο της Κομισιόν και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησα την άμεση παρέμβασή τους ώστε να τερματιστούν οι έκνομες ενέργειες Ερντογάν».

Η ιδέα και η παραγωγή του ντοκιμαντέρ είναι πρωτοβουλία του κ. Τώνη Τουμαζή, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, σε συνεργασία με την ομάδα «Varosha Initiative» και την Green Olive Productions.

Το «Varosha European Fenced-off City» είναι ένα ντοκιμαντέρ που θυμίζει και αφυπνίζει.

Στόχος του είναι να γνωστοποιήσει σε διεθνές πεδίο το status quo που επικρατεί για 50 χρόνια στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Παράλληλα, να υπενθυμίσει σε όλους ότι τα Βαρώσια, από ένα σημαντικό μεσογειακό θέρετρο, έχει μετατραπεί σε μια απαγορευμένη για τους Ευρωπαίους πολίτες της, στρατιωτική ζώνη, μέσα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Με συνεντεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων, το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει την άγνωστη περιπέτεια της περιφραγμένης πόλης των Βαρωσίων. Αποσκοπώντας στην ακριβή και επιστημονική καταγραφή των αδιαμφισβήτητων γεγονότων, επιδιώκει να ενημερώσει εμπεριστατωμένα τη διεθνή κοινότητα.

Σκοπός του είναι να εγείρει την προσοχή των διεθνών οργανισμών, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της αλήθειας και στην ορθή καθοδήγηση της διαδικασίας αποφάσεων.

Καταπέλτης η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ: Η Τουρκία προσεγγίζει à la carte τα ψηφίσματά σας, γράφει στο Συμβούλιο Ασφαλείας η κ. Μαρία Μιχαήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: