Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

File Photo Το νέο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ΚΥΠΕ/Φ.ΖΑΝΝΕΤΤΟΥ




Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι με το νέο Δικαστικό Μέγαρο Αμμοχώστου λαμβάνει τέλος η ταλαιπωρία 47 χρόνων για δικηγόρους και κοινό.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Αμμοχώστου ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε «σημαντικό για την περιοχή το συγκεκριμένο έργο γιατί σε μερικές εβδομάδες μια ταλαιπωρία 47 χρόνων για τον δικηγορικό κόσμο, αλλά και για τους πολίτες που αναγκάζονται για να παρουσιαστούν σε μια δίκη, να μεταφέρονται καθημερινά στην επαρχία Λάρνακας».

Ωστόσο σημείωσε «εξίσου σημαντικό, ίσως πολύ πιο σημαντικό από το Δικαστικό Μέγαρο της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, είναι και η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Γι’αυτό και θέλουμε μια λειτουργική Βουλή, να επικρατήσει η σοβαρότητα έναντι του ανέξοδου και ανεύθυνου λαϊκισμού που έστειλαν στις ελληνικές καλένδες αυτό που χρειάζεται ο τόπος και οι πολίτες, τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης για να απονέμεται δίκαιη δικαιοσύνη αλλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε ότι «ακόμα ένα έργο ολοκληρώνεται στην επαρχία Αμμοχώστου, τα δικαστήρια τα οποία θα λειτουργήσουν σε πλήρη μορφή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το κτίριο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, ο εργολάβος το παραδίδει τέλος Ιουνίου και έτσι ακόμα ένα όραμα που είχαμε που ήταν να τερματιστεί η ταλαιπωρία του πολίτη και των επαγγελματιών που έπρεπε τα τελευταία 47 χρόνια να μεταβαίνουν στη Λάρνακα».

Αυτό, συνέχισε «το οφείλουμε στη Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος πραγματικά τηρεί όλες του τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που έχει για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Τον ευγνωμονούμε και τον ευχαριστούμε».

Από την πλευρά του ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αδάμος Χατζηχριστοδουλου εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί όπως εξήγησε «ένα πάγιο αίτημα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου επιτέλους υλοποιείται. Είναι ένα ωραιότατο Δικαστικό Μέγαρο που ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει σε μερικούς μήνες και είναι αυτό που χρειάζεται για την απονομή της δικαιοσύνης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντικό για τους δικηγόρους αλλά και τους ανθρώπους, το νέο Δικαστικό Μέγαρο, γιατί το Ποινικό Τμήμα της επαρχίας Αμμοχώστου στεγάζεται σε ένα κτίριο που δεν θεωρείται κατάλληλο για να λειτουργεί ως Δικαστήριο. Έτσι η λειτουργία του Δικαστηρίου σε ένα καινούργιο κτίριο με όλες τις ανέσεις και τις προϋποθέσεις που χρειάζεται ένα Δικαστικό Μέγαρο πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει αφάνταστα ολόκληρη τη περιοχή».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Φανίτσα Ζαννέττου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Σε μια σύγχρονη κοινωνία δεν νοείται καμιά διάκριση με βάση το φύλο, λέει η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου ενόψει βουλευτικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: