H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η προαναγγελία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διεθνούς εκστρατείας για το Κυπριακό, οι υποθέσεις πολιτογραφήσεων με ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία, η πρωτοβουλία που ανακοίνωσε το ΑΚΕΛ μαζί με τ/κ κόμματα για τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και οι πασχαλινές επιθέσεις εναντίον της Αστυνομίας, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα Τρίτη.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Θα τους κινητοποιήσουμε  όλους», γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε ότι η Κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία διεθνώς για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται σε μαύρο ρεκόρ χθες με 7 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει για τις πυρκαγιές και τις επιθέσεις κατά της Αστυνομίας το τριήμερο του Πάσχα.

Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αυτοί δήλωναν ό,τι ήθελαν, εμείς κάναμε πως δεν ξέραμε», ο «Πολίτης» αναφέρεται στα ονόματα των 14 υποθέσεων πολιτογράφησης «επενδυτών» με ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία για τις οποίες η Επιτροπή Νικολάτου ζητά αφαίρεση υπηκοότητας. Αλλού αναφέρεται σε επτά νεκρούς και 66 σε σοβαρή κατάσταση από τον κορωνοϊό και γράφει ότι όλα παραμένουν ανοιχτά για τους περιορισμούς. Σε άλλου θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε χαλαρώσεις για ταξίδια αναψυχής που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πλάνο κινήσεων προς Ε.Ε. – Σ.Α.» γράφει ότι στην πρίζα θα βρίσκεται η Λευκωσία, που ετοιμάζει εκστρατεία ενημέρωσης για όσα έγιναν στην Γενεύη. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε κινήσεις απεγκλωβισμού για τον τουρισμό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε κροτίδες και φωτιές παρά τον κλοιό της πανδημίας κατά τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρωτοβουλία ΑΚΕΛ και τ/κ κομμάτων για λύση Δ.Δ.Ο» γράφει ότι το ΑΚΕΛ ετοιμάζει επίσης πρόταση με βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά τη Γενεύη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πιέσεις με μεθόδους «Κόζα Νόστρα» στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων. Αλλού αναφέρεται σε καταγγελίες της διεθνούς οργάνωσης Global Witness η οποία κάνει λόγο για «ανίερη τριάδα» πίσω από τον EastMed.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Αστυνομία καταδικάζει τις πασχαλινές επιθέσεις», γράφει ότι οι αστυνομικοί επικρίνουν την συμπεριφορά νεαρών και λένε ότι έχουν γίνει αποδιοπομπαίοι τράγοι. Αλλού αναφέρει ότι η Αστυνομία συνέλαβε χθες δύο άντρες που είχαν αποδράσει από το κέντρο κράτησης στην Μενόγεια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, αναφερόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη μιλά για «αναχρονιστική» νοοτροπία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η Αυστριακή Λέσχη Τύπου θεσπίζει διαδικτυακό κέντρο αναφοράς επιθέσεων κατά δημοσιογράφων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: