Σε νέα εποχή η περιοχή λέει ο Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από Ελλάδα, Ισραήλ, ΗΑΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης (2Α), ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας (Δ), ο υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Gabi Ashkenazi (Α) και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Δρ. Gargash (2Δ), στην οικογενειακή φωτογραφία κατά τη διάρκεια της υπουργικής Συνόδου, στην Πάφο της Κύπρου, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΡΙΟ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Την πρώτη τους κοινή συνάντηση μετά την πρόσφατη ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είχαν στην Πάφο την Παρασκευή οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν τόνισαν τη σημασία της συνάντησης αυτής για την συνεργασία και την ειρήνη στην περιοχή.

Όπως είπε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης η συνάντηση αυτή καταδεικνύει τη νέα εποχή στην οποία έχει εισέλθει η περιοχή, καθοδηγούμενη από ένα κοινό όραμα για μια περιοχή σταθερότητας, ευημερίας και ειρήνης μέσω της συνεργασίας.

Είπε επίσης ότι τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ότι όλοι συμφώνησαν “ότι η επανενωμένη Κύπρος πρέπει να είναι ένα λειτουργικό, βιώσιμο κυρίαρχο κράτος, χωρίς ξένη παρέμβαση και αναχρονιστικά συστήματα που δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα».

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο κ. Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, του Ισραήλ, Gabi Ashkenazi, και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, και εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου των ΗΑΕ και τέως Υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της χώρας, Δρ. Anwar Gargash.

Τονίστηκε επίσης ότι η συνεργασία αυτή είναι ανοικτή και για άλλες χώρες της περιοχής.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση στη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη, στο Αφγανιστάν, ο τομέας της ενέργειας, η πολιτική προστασία, ιατρική, εκπαίδευση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Συνάντηση Δένδια – Χριστοδουλίδη στην Πάφο: Συντονισμός για Κυπριακό και Αν. Μεσόγειο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: