Σαν σωστή μαριονέτα: Ο Τατάρ έσπευσε για οδηγίες στον Ερντογάν προ της Πενταμερούς

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-“πρόεδρος” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ (Α) και Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ). Photo via Twitter, @embersintatar




Έφτασε στην Άγκυρα ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος πριν την αναχώρηση του από Τουρκία για Ελβετία, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο για το Κυπριακό, θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι και τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο, o Τατάρ είπε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες συναντήσεις εντός των επόμενων τριών ημερών.

Μάλιστα ο κατοχικός επικεφαλής υποστήριξε ότι θα εξηγήσει στις συναντήσεις του το… όραμα του για το Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας τη θέση των εντολέων του ότι η ομοσπονδία δεν είναι η βάση για την επίλυση του προβλήματος.

Αναφερόμενος στην άτυπη σύνοδο είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει προετοιμαστεί «πολύ καλά».

Επέκρινε στη συνέχεια τον τέως κατοχικό  ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση υπέρ της ειρήνης και της ομοσπονδίας που έγινε στα κατεχόμενα το Σάββατο λέγοντας ότι εν μέσω πανδημίας και ενόψει της άτυπης συνόδου η συμμετοχή του Ακιντζί δεν δίνει το σωστό μήνυμα.

Στην Άγκυρα ο Τατάρ έγινε δεκτός με τελετή υποδοχής “αρχηγού κράτους” και θα έχει αργότερα σήμερα τη συνάντηση με τον Ερντογάν.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOYRNAL στη ΝEWS GOOGLE

Ερντογάν για γέλια, μετά τον αποκλεισμό από τα F-35: Με αγγελία στις εφημερίδες ψάχνει μηχανικούς να φτιάξουν τουρκικό μαχητικό!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: