“Σαφείς κόκκινες γραμμές” με τη Ρωσία ζητεί ο Μακρόν από τους ηγέτες της Δύσης

FILE PHOTO: Ο Γάλλος προεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις 16 Απριλίου 2021 στο Παρίσι, Γαλλία. EPA, IAN LANGSDON, POOL




Οι διεθνείς δυνάμεις θα πρέπει να χαράξουν “σαφείς κόκκινες γραμμές” με την Ρωσία και να εξετάσουν την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας αν περάσει αυτές τις γραμμές, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε σημερινή του συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

  • “Πρέπει να ορίσουμε σαφείς κόκκινες γραμμές με την Ρωσία”, είπε ο Μακρόν, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξης που πρόκειται να προβληθεί αργότερα σήμερα.

“Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να είμαστε αξιόπιστοι. Οι κυρώσεις δεν είναι επαρκείς από μόνες τους, αλλά οι κυρώσεις είναι μέρος του πακέτου”, είπε και πρόσθεσε ότι συμφωνεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν που δήλωσε πρόθυμος για την έναρξη διαλόγου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια περίοδο έντασης των σχέσεων.

Από το 2017 που εξελέγη, ο Γάλλος ηγέτης επιχείρησε να περιορίσει την δυσπιστία μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης ελπίζοντας να αποσπάσει την βοήθεια της Μόσχας για την επίλυση των πιο δισεπίλυτων διεθνών κρίσεων.

  • Τα σχόλια του Μακρόν έρχονται σε μια περίοδο όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1989.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα μια σειρά από ευρείες κυρώσεις επί της Ρωσίας εξαιτίας της φερόμενης ανάμειξης της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές του περασμένου χρόνου, της ρωσικής κυβερνοπειρατείας, της κατάστασης στην Ουκρανία και άλλων κακόβουλων ενεργειών. Επίσης η Ουάσινγκτον απέλασε 10 Ρώσους διπλωμάτες.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Oι Τσέχοι ενημερώνουν ΝΑΤΟ και ΕΕ για τις υποψίες περί ρωσικής ανάμειξης στην έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών το 2014

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: