Κάτι γίνεται μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ αλλά όχι αυτό που πίστευε ο Ερντογάν: Ο Νετανιάχου προτιμά Ελλάδα και Κύπρο

(L-R) Cypriot Foreign minister Nicos Chrisodoulides, Greek Foreign minister Nikos Dendias, Israel Foreign minister Gabi Ashkenazi and Anwar Gargash, a former UAE State minister for foreign affairs who is currently the diplomatic advisor of UAE President Sheikh Khalifa bin Zayed hold a joint news conference following their meeting in Paphos, Cyprus, 16 April 2021. EPA, IAKOVOS HATZISTAVROU, POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Συχνά-πυκνά δημοσιεύονται κείμενα σε αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προβλέπουν μονίμως τη βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας και του Ισραήλ. Και μονίμως διαψεύδονται. Όμως η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή είναι ασταμάτητη. Η παραγωγή fake news είναι συνεχής.

Τα αναληθή δημοσιεύματα αναδημοσιεύονται στα ελληνικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα γίνεται …πανηγύρι. Χαίρονται μερικοί, διότι δήθεν το ισραήλ «πρόδωσε» την Κύπρο και την Ελλάδα.

Άσχετα αν ο υπουργός Εξωτερικών του Εβραϊκού Κράτους ήταν μέχρι προχθές στην Πάφο με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου και τον απεσταλμένο του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Άσχετα αν οι σχέσεις των τεσσάρων χωρών είναι στενές και ισχυρές.

  • Αυτοί που χαίρονται με την δήθεν «προδοσία» του Ισραήλ περισσότερο πρόσκεινται στην ακροδεξιά και είναι υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και στην άκρα αριστερά.

Ας δούμε πως έχουν τα γεγονότα:

Οι Ισραηλινοί δεν ασχολήθηκαν πολύ με τα fake news του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος λέγεται ότι έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχει την ήττα του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις πρόσφατες εκλογές. Δεν τα κατάφερε. Αλλά και να έφευγε από τη μέση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, δεν θα κατάφερνε πολλά ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, διότι και αυτοί που θα ακολουθούσαν γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Ερντογάν είναι εχθρός του Εβραϊκού Κράτους.

Οι προσπάθειες του Τούρκου προέδρου, «νόμιμες» και παράνομες, πρέπει να κατέρρευσαν διότι ο Ερντογάν την Παρασκευή εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Υποστήριξε ότι το Εβραϊκό Κράτος είναι «εχθρός του Ισλάμ», αναφερόμενος στην ισραηλινή αεροπορική επίθεση εναντίον στόχων στη Γάζα.

Όπως είναι γνωστό, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κτύπησε εγκαταστάσεις της Χαμάς και ιδιαίτερα τις εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων και λαθρεμπορίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press.

Ο Ερντογάν μίλησε για «μια πολύ σαφή ένδειξη για τη στάση του Ισραήλ απέναντι στους μουσουλμάνους» και τόνισε στους ισλαμιστές Τούρκους δημοσιογράφους, που τον συνοδεύουν σε κάθε του βήμα για να καταγράφουν τις αμπελοφιλοσοφίες του:

«Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ είναι εχθρός του Ισλάμ. Δυστυχώς, το Ισραήλ δεν αλλάζει αυτές τις συνήθειες. Θέλουμε όλη η ανθρωπότητα να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εχθρότητα του Ισραήλ εναντίον του Ισλάμ. Σίγουρα, όσο το Ισραήλ διατηρεί αυτή τη στάση, είναι αδύνατο οι διμερείς σχέσεις να φτάσουν σε ένα επίπεδο που θα θέλαμε”.

Αποκαλυπτικός ο Ερντογάν, χωρίς αμφιβολία. Δεν έκρυψε το μίσος του για το Ισραήλ και παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις, που διαφήμιζε πως θα βελτιωθούν, ακόμα και πως θα αποκατασταθούν, είναι στο γνωστό σημείο. Είναι ανύπαρκτες.

  • Το τελευταίο διάστημα οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονται στο κυπριακό έδαφος, αλλά λαμβάνουν μέρος και σε ασκήσεις στη θάλασσα με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων. Στέλνουν τα μηνύματά τους, ενώ όπως ακούγεται -χωρίς να επιβεβαιώνεται- ενοχλούν τους Τούρκους στα κατεχόμενα, στο πλαίσιο πάντα των γυμνασίων με τους Κύπριους.

Ο υπουργός τους των Εξωτερικών Γκάμπι Εσκενάζι, μετέφερε ισχυρά μηνύματα στους ομολόγους του της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ ο απεσταλμένος των ΗΑΕ φέρεται να πρόσφερε ισχυρή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Το «μέτωπο της Πάφου» ήταν χωρίς αμφιβολία αντιτουρκικό. Πέραν της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου και των Εμιράτων, συζητήθηκαν και τρόποι αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας. Οι Τούρκοι είναι αδίστακτοι. Αυτό είναι το συμπέρασμα.

Τον μεγάλο κίνδυνο τον αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία. Η Πενταμερής Διάσκεψη της Γενεύης μπορεί να εγκλωβίσει την Αθήνα και τη Λευκωσία σε μία διαδικασία που θα μπορούσε να καταλήξει στην απώλεια της Κύπρου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι ύβρεις των ορφανών του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, με διασκεδάζουν. Όπως και των ελεγχόμενων από τους Βρετανούς, οι οποίοι μισούν τους Έλληνες της Κύπρου. Γι’ αυτό και βυσσοδομούν για να επιβάλουν τουρκική λύση στο Κυπριακό. Γράφουν ψέματα και όταν λάβουν την επιστολή του δικηγόρου αρχίσουν να κλαψουρίζουν και κατεβάζουν τα πληρωμένα κείμενα. Τούτη τη φορά θα πληρώσουν ακριβά τα ψέματά τους. Και με την ευκαιρία: Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας γιατί καλύπτετε το σκάνδαλο με τις λεγόμενες «βρετανικές κατοικίες»; Τελικά, οι διεφθαρμένοι είναι και αλληλοεκβιαζόμενοι…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αυτοί που κατέκριναν τον Δένδια είναι εκτός τόπου και χρόνου: Η Ελλάδα έσωσε την τιμή και της Ευρώπης…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: