Η τρομερή αμηχανία της Ούρσουλα όταν ο απίστευτος Ερντογάν την άφησε να στέκεται όρθια… [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο στο you Tube
Μία τουλάχιστον αμήχανη στιγμή βίωσε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσερχόμενη στο τουρκικό προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή της με τον ισλαμιστη Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο μικρός “Σουλτάνος” της κατοχικής δύναμης στρογγυλοκάθησε στην καρέκλα του έχοντας δίπλα του τον Σαρλ Μισέλ χωρίς να προσφέρει καν κάποιο διαθέσιμο κάθισμα στη μόνη γυναίκα παρισταμένη, όπως στοιχειώδεις τρόποι ευγενείας θα επέβαλαν ή θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί.

Είναι φανερό ότι ο Ερντογάν το έκανε επίτηδες καθώς ήθελε να μειώσει την ανώτατη αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικά ήθελε να δείξει ότι δεν έχει καμία εκτίμηση για την περίφημη κ. Ούρσουλα, και γενικά για τις γυναίκες.

Στο βίντεο φαίνονται ο Μισέλ και ο Ερντογάν να κάθονται στις δύο πολυθρόνες, ενώ η φον ντερ Λάιεν στέκεται όρθια και αμήχανη, κοιτάζοντάς τους και χωρίς να γνωρίζει που θα καθίσει η ίδια.

Ένα «εχμ» ακούγεται να λέει στο βίντεο, μέχρις ότου να βρεθεί η λύση και να καθίσει σε έναν καναπέ, περίπου 12 μέτρα μακριά και απέναντι από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος -σύμφωνα με το διπλωματικό πρωτόκολλο- βρίσκεται χαμηλότερα στην ιεραρχία.

Από το βίντεο ο Σαρλ Μισέλ καταλαβαίνει προς στιγμήν ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν έχει μείνει σύξυλη εκφέροντας ένα αμήχανο «εεεμμ» και αρχίζει να στροφογυρίζει στη θέση του, ενώ ο Ερντογάν παραμένει ατάραχος.

Απαράδεκτη σκηνή και πολύ μειωτική για την κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επιχειρεί από κοινού με τον Σαρλ Μισέλ να επιβραβεύσει την Τουρκία, αντί να την τιμωρήσει..

Τελικά το πλάνο εμφανίζει την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν να κάθεται απέναντι από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μάι διάταξη με προφανώς λανθασμένο πρωτόκολλο.

Οπως σωστά σχολιάζει το διαδίκτυο, «όλος ο Ερντογάν σε μία σκηνή…»

Η Ολλανδέζα ευρωβουλευτής Sophie in ‘t Veld παρατήρησε ότι σε προηγούμενες συναντήσεις του Τούρκου προέδρου με Ευρωπαίους επικεφαλής, όταν αυτοί ήταν άνδρες, οι τρεις ηγέτες κάθοντας σε «ισοδύναμες θέσεις» με τις καρέκλες δίπλα – δίπλα. «Δεν ήταν τυχαίο, ήταν σκόπιμο», έγραψε στο Twitter, ενώ σε άλλη ανάρτησή της επικρίνει τον Μισέλ γιατί δεν παραχώρησε τη δική του θέση.

Μάλιστα κάποιοι σχολίασαν ειρωνικά ότι αυτή είναι η «νέα» συμφωνία ΕΕ-Άγκυρας για τα γυναικεία δικαιώματα στην Τουρκία. Πάντως, οι υποστηρικτές του Ερντογάν ανέφεραν ότι το περιστατικό δεν σηματοδοτούσε ότι η θέση και τα δικαιώματα των γυναικών υποβαθμίζονται.

Από πλευράς της, η πρόεδρος της Κομισιόν δεν έκανε καμία δήλωση για το συμβάν, αλλά εξέφρασε την ανησυχία της για το ιστορικό της Τουρκίας σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών.

«Ανησυχώ βαθιά για το γεγονός ότι η Τουρκία αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους και συνέχισε λέγοντας «αυτό αφορά στην προστασία των γυναικών και στην προστασία των παιδιών από τη βία. Και αυτό είναι σαφώς το λάθος μήνυμα τη δεδομένη στιγμή».

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη των δύο Ευρωπαίων στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες αφότου ο Ερντογάν απέσυρε την Τουρκία από τη διεθνή συνθήκη με στόχο την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών, που είναι γνωστή ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Οι Ευρωπαίοι θέτουν όρους τους για να επανασυνδεθουν με την Τουρκία: “Λίγο περισσότερο καρότο, λίγο λιγότερο ραβδί”…

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: