Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Μεγάλης Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Oι εξελίξεις στη Γενεύη όπου η τουρκοκυπριακή πλευρά παραμένει αμετακίνητη στη λύση δύο κρατών και οι σκέψεις του ΓΓ του ΟΗΕ για το πώς θα προχωρήσουν σήμερα, η χρήση του δικαιώματος της σιωπής που έκαναν χθες ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα “χρυσά διαβατήρια” ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και ο τέως βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης, η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού εναντίον του κορωνοϊού και τα νέα μέτρα στήριξης είναι τα κύρια θέματα στον σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Υστατη εισήγηση Γκουτέρες: Διορισμός μονίμου αντιπροσώπου για το Κυπριακό» και γράφει ότι αμετακίνητοι στις θέσεις τους για λύση δύο κρατών ήταν οι Τούρκοι σε όλες τις χθεσινές ολοήμερες και ολονύκτιες δραματικές διαβουλεύσεις στη Γενεύη. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι το δικαίωμα της σιωπής επέλεξαν χθες στην Ερευνητική Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις οι Δημήτρης Συλλούρης και Χριστάκης Τζιοβάνης επικαλούμενοι την ποινική έρευνα, που είναι σε εξέλιξη. Αλλού αναφέρεται στα νέα μέτρα στήριξης, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 120 εκ. ευρώ.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Όλα θα κριθούν σήμερα στη Γενεύη» γράφει ότι η τουρκική πλευρά εμφανίστηκε με αδιάλλακτες θέσεις, ενώ και η ε/κ δεν πρόσθεσε κάτι στη συζήτηση, ούτε εμφανίστηκε ευέλικτη. Αλλού γράφει ότι τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι Συλλούρης και Τζιοβάνης δήλωσαν αθώοι και έκλεισαν το στόμα.

“O Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ψάχνει διέξοδο με προτάσεις» γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι αποφασισμένος να φύγει σήμερα με αποτέλεσμα από τη Γενεύη και αναφέρεται σε παρεμβάσεις για αποφυγή ναυαγίου. Αλλού αναφέρει ότι χαλάρωση στα φροντιστήρια ζητούν οι τελειόφοιτοι αφού είναι ιδιαίτερα πιεσμένοι λόγω της πανδημίας κι έρχονται σύντομα οι εξετάσεις για πανεπιστήμια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 40 παιδιά σε διάστημα δύο μηνών εισήχθησαν για νοσηλεία λόγω του κορωνοϊού.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Σε εξέλιξη το θρίλερ για να κρατηθεί ζωντανή η διαδικασία» γράφει ότι ενδεχόμενο σενάριο είναι ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου από τον ΓΓ του ΟΗΕ. Γράφει επίσης ότι πιο ακριβά θα φάμε φέτος τη σούβλα και τις παραδοσιακές φλαούνες αφού έως και 8% περισσότερα καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές για αμνοερίφια (8.50 ευρώ το κιλό) και αλμυρές φλαούνες (10.71 ευρώ το κιλό). Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αύξηση εργατικών ατυχημάτων και σε μείωση κατά 38% των επιθεωρήσεων.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” με κύριο τίτλο «Μακρά μέρα αλλά χωρίς μετακίνηση» γράφει ότι οι συνομιλίες δεν προχωρούν με τον ΓΓ του ΟΗΕ να έχει ακυρώσει τις διμερείς συναντήσεις. Αλλού γράφει ότι Συλλούρης και Τζιοβάνης αρνήθηκαν να καταθέσουν στην ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις  χθες. Σε άλλη είδηση, γράφει ότι το Δημαρχείο Αγίας Νάπας διαβεβαιώνει ότι το αδέσποτο  σκυλί που υπάλληλοι του Δήμου τοποθέτησαν με βίαιο τρόπο σε αυτοκίνητο τυγχάνει τώρα καλής μεταχείρισης.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega TV: Μεγάλες οι ευθύνες του Γκουτέρες, έπρεπε να απορρίψει την τουρκική πρόταση ΑΜΕΣΩΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: