Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega TV: Μεγάλες οι ευθύνες του Γκουτέρες, έπρεπε να απορρίψει την τουρκική πρόταση ΑΜΕΣΩΣ

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του OMEGA TV, Μιχάλη Παυλίδη και τους συναδέλφους Σωτήρη Παρούτη και Χρήστο Γεωργίου. Πηγή φωτογραφίας via Omega TV
Ο δημοσιογράφος-αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου, με τους συναδέλφους του Σωτήρη Παρούτη, Χρήστο Γεωργίου και τον παρουσιαστή Μιχάλη Παυλίδη, σχολίασαν τις εξελίξεις στη Γενεύη, με αφορμή την πρόταση για διχοτόμηση που κατέθεσαν η Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Ο αρθρογράφος της Hellas Journal άσκησε κριτική στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος -όπως είπε- έπρεπε να απορρίψει κάθετα και οριζόντια την κίνηση της Άγκυρας και του παράνομου καθεστώτος των κατεχομένων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Μεγάλη απογοήτευση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για τις θέσεις που εξέφρασε, κατά την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γενεύη ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη το βράδυ, στο Γενεύη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως έχει πει στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, “ότι η δική μας προσπάθεια ήταν η δημιουργία ενός θετικού κλίματος, χωρίς προκλήσεις, χωρίς αναφορές σε όσα απαράδεκτα ακούσαμε”.

Σημείωσε ακόμη πως έχει πει στον Γ.Γ. “ότι θα υποβάλουμε γραπτώς τις δικές μας θέσεις με επιστημονική τεκμηρίωση και όχι μόνο την πολιτική θεώρηση των πραγμάτων”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως “παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας πως θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στις παραμέτρους των ψηφισμάτων, στις συμφωνίες κορυφής , στο έργο που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα, στη δήλωση της 25ης Νοεμβρίου 2019 και βεβαίως την επιστολή του ΓΓ της 26ης του Οκτώβρη που μιλά πως θα πρέπει να εργαστούμε στη βάση της δουλειάς που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα”.

Παρακολουθείστε παρακάτω τη συζήτηση των δημοσιογράφων στο κανάλι OMEGA TV της Κύπρου:


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: