H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η επικείμενη συνάντηση στη Γενεύη για το Κυπριακό και η μη συμμετοχή της ΕΕ, η τελευταία συνεδρία της Βουλής πριν τις εκλογές του σώματος, και οι αυξανόμενες νοσηλείες και αριθμοί κρουσμάτων κορωνοϊου και τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Τελευταίοι καυγάδες στη Βουλή» αναφέρει ότι η ατζέντα σήμερα είναι για γερά νεύρα και μετά αυτοδιάλυση λόγω των εκλογών της 30η Μαΐου. Αλλού γράφει ότι χωρίς τη συμμετοχή της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί η πενταμερής. Προβάλλει επίσης το πώς θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα λόγω της COVID-19.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Κίνδυνος οικονομικής ασφυξίας λόγω εκποιήσεων» και αναφέρει ότι η κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο και προειδοποιεί για νέες περιπέτειες στην οικονομία. Αλλού γράφει ότι ο ΟΚΥπΥ τρέχει να προλάβει αφού τρομάζουν οι αριθμοί κρουσμάτων κορωνοϊού και νοσηλευομένων την ώρα που ασθενείς νοσηλεύονται σε καρέκλες στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού. Αλλού διερωτάται αν ο τουρισμός οδεύει προς ναυάγιο φέτος.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Βάζουν στο περιθώριο την ΕΕ» και γράφει ότι ούτε καν για τη δεξίωση του Γκουτέρες στη Γενεύη δεν έλαβε πρόσκληση εκπρόσωπος της ΕΕ. Αλλού αναφέρει ότι κυβέρνηση, Κεντρική Τράπεζα και τράπεζες ανησυχούν για τον νόμο για τις εκποιήσεις. Γράφει επίσης ότι θεατρολόγος αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Με τίτλο «Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ επιλέγει ξανά οίκους-τράπεζες σε βάρος δανειοληπτών» η «Χαραυγή» γράφει ότι αποσύρεται το κυβερνητικό νομοσχέδιο με τις τροποποιήσεις για τις εκποιήσεις.  Αλλού αναφέρεται στην στήριξη του ΑΚΕΛ στα δίκαια αιτήματα των επαγγελματικών ομάδων. Προβάλλει επίσης διαμαρτυρία ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής στον Πρωταρά οι οποίοι είναι χωρίς εισόδημα από το 2019 και τα ενοίκια τρέχουν.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” κάτω από τον τίτλο «Νέο lockdown στο τραπέζι» γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας επικεντρώνεται στους νέους οι οποίοι δεν ακολουθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Αλλού γράφει ότι ο γνωστός πελεκάνος στο λιμανάκι της Πάφου, ο Κόκος απεβίωσε χθες στην ηλικία των 25 χρόνων. Γράφει επίσης ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία έφθασε στο όριό του.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: