Ξέπλυμα των ΜΚΟ από την ΕΕ χαρακτηρίζει απάντηση της Κομισιόν η ευρωομάδα του ΚΚΕ

File Photo: Τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στην Αθήνα. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ




«Άλλο ένα ξέπλυμα των ΜΚΟ από την ΕΕ, η απάντηση της Κομισιόν στην ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ» λέει η ΕΟ ΚΚΕ

Σε ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Παπαδάκης σχετικά με την ανάμειξη των ΜΚΟ στην διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, η Κομισιόν με την απάντησή της «επιβεβαίωσε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ η ενίσχυση των ΜΚΟ με κονδύλια πολλών εκατομμυρίων από τη φορολογία του λαού, σε βάρος της δημιουργίας κρατικών δομών στελεχωμένων με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα» σημειώνει σε σχόλιό της η ΕΟ του ΚΚΕ.

Προσθέτει ότι «αποδεικνύεται ότι «δεν ιδρώνει το αυτί της» ούτε από φαινόμενα όπως η σύλληψη μελών ΜΚΟ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για συμμετοχή σε δουλεμπορικό κύκλωμα και κατασκοπεία. Μάλιστα οι επισημάνσεις που τέθηκαν στην Κομισιόν, απέκτησαν πρόσθετη ισχύ καθώς μετά την απάντησή που έδωσε η ίδια ήρθαν στη δημοσιότητα πρόσθετα στοιχεία για την εμπλοκή ΜΚΟ σε υποθέσεις ακόμα και κυκλωμάτων σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων προσφύγων, γεγονός που εκθέτει ακόμα περισσότερο την ίδια και την τοποθέτηση της».

Η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την ΕΕ συνδέεται και με τις κατευθύνσεις του νέου απαράδεκτου «συμφώνου της ΕΕ για την μετανάστευση και το άσυλο» που στόχο έχει την συνέχιση του εγκλωβισμού σε νέες κλειστού τύπου δομές που θα μετατρέψουν τα νησιά του Αιγαίου σε μόνιμες φυλακές αποθήκες-ψυχών με αναβαθμισμένο ρόλο τόσο της FRONTEX όσο και των ΜΚΟ» επισημαίνει η ΕΟ του ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας

«Απαιτείται συνολική ρήξη με αυτήν την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, να δυναμώσει ο αγώνας για δημιουργία υποδομών υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής με κρατική ευθύνη, χωρίς καμιά εμπλοκή και χρηματοδότηση των ΜΚΟ. Όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται, και μάλιστα με άθλιες εργασιακές συνθήκες στις ΜΚΟ να ενταχθούν ως μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα σε αντίστοιχες κρατικές δομές. Να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Να κλείσουν όλα τα ΚΥΤ στα νησιά, καμία δημιουργία νέου κέντρου, είτε κλειστού είτε ανοιχτού», αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπείρει fake news για τα home tests λέει η ΝΔ: Το κατάντημά του προκαλεί θλίψη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: