Tα πρωτοσέλιδα και η θεματολογία του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Η αξιοπιστία ή μη των αποτελεσμάτων των rapid test για τον κορωναϊό, ο μη εμβολιασμός γύρω στο 50% των λειτουργών υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια…

…οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, για το Κυπριακό και τη συζήτηση στην ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, η ανακάλυψη πτώματος γυναίκας κοντά στην Αθηένου, και το γεγονός ότι τα γυμνάσια παραμένουν κλειστά είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Είναι αξιόπιστα τα rapid test;» πως αυξάνονται τα παραδείγματα αναξιοπιστίας των τεστ για τον κορωναϊό με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Αλλού αναφέρεται στην άρνηση λειτουργών υγείας να εμβολιαστούν. Επίσης γράφει για τη σκόνη και τις λασποβροχές που έπνιξαν την Κύπρο.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Αριστίνδην παρατυπίες για υποψήφιο του ΔΗΚΟ» γράφει για «σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις» που διαπιστώνει ο Γενικός Ελεγκτής για αριστίνδην υποψήφιο του ΔΗΚΟ και καλλιτεχνικό διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ανακάλυψη πτώματος γυναίκας σε αγροτική τοποθεσία έξω από την Αθηένου. Αλλού αναφέρει πως από την 1η Απριλίου ανοίγουν ξανά οι πύλες για τον τουρισμό.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Φοιτητές σώζουν τη Λευκωσία» πως η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου θα μεταστεγαστεί στο κτήριο του ιστορικού σχολείου της Φανερωμένης στη Λευκωσία. Επίσης γράφει πως έγιναν τρεις συλλήψεις για τον φόνο της Αθηένου. Επίσης αναφέρει πως κλειστά μένουν τα γυμνάσια και τα δημοτικά σχολεία της Λεμεσού.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «15 προτάσεις ΠΕΟ για στήριξη εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων» πως η ΠΕΟ εισηγείται επέκταση της εισαγωγής θεσμικών ρυθμίσεων και θεσμοθέτηση τριμερούς μηχανισμού για ελάχιστους μισθούς και ωφελήματα. Επίσης αναφέρει πως επέκταση στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων πέραν της περιόδου των πέντε χρόνων ζητά το ΑΚΕΛ. Αλλού αναφέρει πως το Υπουργικό Συμβούλιο παρέβλεψε τους ειδικούς και δεν επίσπευσε το άνοιγμα των γυμνασίων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «50% των επαγγελματιών υγείας δεν εμβολιάστηκε» πως γύρω στο 50% των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια δεν έχει εμβολιαστεί και πως τρεις νοσοκόμες που εργάζονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και δεν εμβολιάστηκαν διαγνώστηκαν να είναι θετικές στον κορωνοϊό. Αλλού αναφέρεται στην ανακάλυψη πτώματος γυναίκας κοντά στην Αθηένου. Επίσης αναφέρεται στη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, πως μια συμφωνία στο θέμα της πολιτικής ισότητας δεν σημαίνει λύση του Κυπριακού, αφού χρειάζεται να συμφωνηθούν και άλλα θέματα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Τα rapid tests ξεκλειδώνουν την οικονομία» γράφει πως πρώτη ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ, στον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων για εντοπισμό των λοιμώξεων από τον κορωναϊό στην κοινότητα, είναι η Κύπρος. Αλλού αναφέρει πως πνέει άνεμος αλλαγών και στρατηγικών στις τράπεζες. Επίσης αναφέρεται σε online έλεγχο της ποιότητας των υπηρεσιών στον τουρισμό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Tα πρωτοσέλιδα και η θεματολογία του κυπριακού Τύπου της Τρίτης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: