Ο πρίγκιπας Φίλιππος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά

File Photo To νοσοκομείο του Αγίου Βαρθολομαίου στο Λονδίνο όπου χειρουργήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος. EPA/NEIL HALL μέσω ΚΥΠΕ




Σε μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για μια προϋπάρχουσα πάθηση στην καρδιά του υποβλήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο 99χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για θεραπεία, ανάπαυση και ανάρρωση για κάποιον αριθμό ημερών, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση..

Ο  Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, εισήχθη στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII πριν από δύο εβδομάδες για θεραπεία για μια απροσδιόριστη, μη σχετιζόμενη με την COVID-19, λοίμωξη. Την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκε στο St Bartholomew’s Hospital για περαιτέρω θεραπεία και παρακολούθηση.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γίνεται 100 τον ερχόμενο Ιούνιο. Γεννήθηκε το 1921 στην Ελλάδα, πριν η οικογένειά του εξοριστεί από τη χώρα όταν ο ίδιος ήταν βρέφος. Ο αρχικός του τίτλος ήταν «πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας», αλλά μετά τον αρραβώνα του με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου χρίστηκε «Δούκας του Εδιμβούργου».

Με πληροφορίες από Reuters – AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE 

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε να εξετάζει το ρωσικό εμβόλιο για πιθανή έγκριση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: