Ντοκιμαντέρ από την UEFA για την πανδημία: A Year Under COVID-19

File Photo: Το Logo της UEFA. ΚΥΠΕ




Χθες, ακριβώς έναν χρόνο μετά την απόφαση αναβολής του UEFA EURO 2020 για 12 μήνες, η “UEFA.tv” κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ.

Έτσι προσέφερε  «μια μοναδική, παρασκηνιακή ματιά, στα βήματα της UEFA για να προστατεύσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, από την προσωρινή διακοπή του έως την επιστροφή στο παιχνίδι».

Το ντοκιμαντέρ “A Year Under COVID-19”, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, καταγράφει, εκ των έσω την UEFA, από τη σκοπιά των ανώτερων στελεχών της, δίνοντας για πρώτη φορά, στους θεατές μια εικόνα για τις ώρες των σκληρών αποφάσεων.

 

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχουμε κοιμηθεί αυτή τη χρονιά. Ήταν δύσκολο. Δεν ήταν εύκολο, αλλά είδα ότι η ομάδα είναι υπέροχη, ότι μπορούμε να το κάνουμε, ότι το ποδόσφαιρο φέρνει ελπίδα. Οι άνθρωποι ήταν στο σπίτι και τουλάχιστον θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο. Έτσι, είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά της ομάδας UEFA. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ενότητα που επιδείξαμε. Είμαι πολύ υπερήφανος για ολόκληρο το σύστημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μπορείτε να το ονομάσετε εμπιστοσύνη, μπορείτε να το ονομάσετε ενότητα, μπορείτε να το ονομάσετε αλληλεγγύη. Συνεργαστήκαμε όλοι μαζί, εμπιστευτήκαμε ο ένας τον άλλο. Η UEFA, τα πρωταθλήματα, οι σύλλογοι και φυσικά οι Ομοσπονδίες. Έτσι, αν βγήκε κάτι αισιόδοξο από αυτήν την κρίση, είναι η εμπιστοσύνη», ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Στις 17 Μαρτίου 2020, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε ότι το EURO 2020 θα αναβληθεί για ένα έτος, με το  ποδόσφαιρο να «παγώνει» σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας COVID-19. Το “A Year Under COVID-19” εξηγεί τον δρόμο για την επιστροφή του παιχνιδιού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του Πρωτοκόλλου “UEFA Return To Play”, για τη διεξαγωγή περίπου 1.500 αγώνων και την εφαρμογή περισσότερων από 125.000 εξετάσεων COVID-19 από τον περασμένο Αύγουστο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Δίψα για μπάλα εν μέσω πανδημίας στην Ολλανδία: «Καπνός» 5.000 εισιτήρια σε μισή ώρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: