Υπέρ του διαβατηρίου εμβολιασμού τάσσεται ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας

File Photo: Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας. ΚΥΠΕ
Με τίτλο «Ο Mάας υπέρ της ταχείας καθιέρωσης του ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού», η ε/φ Bild σημειώνει πως ο Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας,

συνηγορεί υπέρ της ταχείας ανάπτυξης και καθιέρωσης ενός ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού για χρήση σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Όπως δήλωσε ο Μάας: «Θα έπρεπε ήδη να εργαζόμαστε πυρετωδώς για το ευρωπαϊκό διαβατήριο εμβολιασμού – και καλύτερα για το ψηφιακό σε έξυπνα κινητά. Σε αυτή την πανδημία χάσαμε πάρα πολύ συχνά πολύτιμο χρόνο, επειδή δεν ετοιμάσαμε εγκαίρως λύσεις για προβλέψιμα προβλήματα». Κατά τον Μαας, θα πρέπει – ει δυνατόν – να είναι έτοιμο προς χρήση ήδη το καλοκαίρι.

Προς τούτο χρειάζεται να υπάρχει και η βεβαιότητα για το αν πράγματι οι εμβολιασμένοι είναι σαφώς λιγότερο μεταδοτικοί.

Για τον Μαας, δεν αντιστοιχεί στην αντίληψή του για αλληλεγγύη το να πρέπει οι εμβολιασμένοι – για δήθεν λόγους δίκαιης αντιμετώπισης – να στερούνται των βασικών δικαιωμάτων τους για περισσότερο χρόνο από ό,τι είναι απαραίτητο. Γιατί αυτοί οι «πρώτα εμβολιασμένοι» δεν αφαιρούν τίποτα από τους «αργότερα εμβολιασμένους».

«Εγώ τουλάχιστον επιτρέπω στους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους ή στους χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι υπέφεραν ιδιαίτερα από αυτή την πανδημία, να επανακτήσουν το ταχύτερο δυνατόν τις ελευθερίες τους. Και γι’ αυτό το διαβατήριο εμβολιασμού μπορεί να αποτελέσει βασικό στοιχείο», δήλωσε ο Μαας στην Bild.

ΚΥΠΕ, Παντελής Βαλασόπουλος
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

 Ο Νικολά Σαρκοζί, που καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών θα ασκήσει έφεση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: