Η ΝΔ για επιθέσεις υποστηρικτών του Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, η πολιτεία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς

Δυνάμεις της αστυνομίας σε θέσεις μάχης για μία από τις πορείες διαμαρτυρίας που έγινε χθες στο κέντρο της Αθήνας, υπέρ του απεργού πείνας και καταδικασμένου για δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ, μέσω ΚΥΠΕ




«Η οργανωμένη πολιτεία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, όπως επιδιώκουν οι θρασύδειλοι δράστες  των επιθέσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για τις επιθέσεις υποστηρικτών του κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Συνεχίστηκε και χθες το μπαράζ επιθέσεων των θρασύδειλων υποστηρικτών του κατά συρροή δολοφόνου Κουφοντίνα. Ανάμεσα στα σημεία που δέχτηκαν επίθεση στο Μοσχάτο ήταν και το πατρικό σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Σπανάκη. Η φασιστική λογική των δραστών, παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές που οι Έλληνες έχουν αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα να αφήσουν πίσω τους».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ: «Απέναντι σε τυφλά χτυπήματα και λογικές τύπου “κανείς δεν τρομοκρατήθηκε” που τα υποθάλπτουν, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πορεύεται με πυξίδα την προάσπιση του κράτους δικαίου. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Η οργανωμένη πολιτεία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, όπως επιδιώκουν οι θρασύδειλοι δράστες αυτών των επιθέσεων».

Καταδικάζει τις επιθέσεις η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Με αφορμή, την πρόσφατη επίθεση αγνώστων στην κατοικία συνταξιούχου δικαστικού λειτουργού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) καταδικάζει απερίφραστα κάθε εγκληματική ενέργεια που αποσκοπεί στη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και κάθε δημόσια τοποθέτηση που υποκινεί έκνομες και επιζήμιες για το πολίτευμα και το κράτος δικαίου συμπεριφορές, απρόσφορες να κάμψουν το ελεύθερο φρόνημα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών της χώρας».

Ακόμη, η ΕΕΕ, καλεί την Πολιτεία «να ενισχύσει τα μέτρα για την ασφάλεια και φύλαξη των λειτουργών της Δικαιοσύνης και των δικαστικών εγκαταστάσεων και να εντείνει την προσπάθεια διακρίβωσης των στοιχείων των δραστών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Μπαράζ επιθέσεων τη νύχτα σε Αθήνα και Πειραιά: 300 και πλέον οι επιθέσεις για Κουφοντίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: