Γερμανία: Απεργία 2.000 εργαζομένων στην Amazon για να καταγγελθούν οι συνθήκες εργασίας

File Photo: Απεργιακό πανό έξω από τις εγκαταστάσεις της Amazon στο Ράινμπεργκ της Γερμανίας τον περασμένο Νοέμβριο. Οι εργαζομενοι της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου κατεβαίνουν πάλι σε απεργία. EPA, SASCHA STEINBACH, μέσω ΚΥΠΕ
Περίπου 2.000 γερμανοί εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon άρχισαν σήμερα τετραήμερη απεργία για να καταγγείλουν την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους, που έχει ενταθεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, έγινε γνωστό από συνδικαλιστικές πηγές.

Το κλείσιμο μεγάλου μέρους των καταστημάτων λιανικού εμπορίου στη διάρκεια της κρίσης της Covid-19 αύξησε κάθετα τον όγκο των ον λάιν παραγγελιών στην Amazon και «οι συνάδελφοί είναι αυτοί που πληρώνουν τη νύφη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση ο Ορχάν Ακμάν, υπεύθυνος του τμήματος εμπορίου του συνδικάτου Verdi που κάλεσε σε απεργία.

Μεταξύ 300 και 400 εργαζομένων έλαβαν μέρος σήμερα σ’ αυτή την απεργία στο κέντρο εφοδιασμού του Βέρνε (δυτική Γερμανία) και περίπου 400 σ’ αυτό της Λειψίας (ανατολικά), σύμφωνα με τους αντιπροσώπους τοπικών συνδικάτων.

Απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη σε τέσσερις άλλες πόλεις, τις Ράινμπεργκ, Κόμπλεντς και το Μπαντ Χέρσφελντ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και συνολικά οι απεργοί υπολογίζονται σε 2.000, όπως δήλωσε ο Ορχάν Ακμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το συνδικάτο δεν θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις μπροστά από τις αποθήκες της εταιρείας και κάλεσε τους απεργούς να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το Verdi καλεί επίσης την Amazon να συμμορφωθεί με τις περιφερειακές συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν για το λιανικό εμπόριο και το εμπόριο δι’ αλληλογραφίας, κάτι που αρνείται μέχρι τώρα να πράξει.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φρανκφούρτη, Γερμανία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Πτώση τιμών πετρελαίου μετά την αποκόλληση του Ever Given στη διώρυγα του Σουέζ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: