Φρίκη: “Μάλλον πρέπει να φύγουμε, ρε πρέπει τον ένα (σ.σ.: τον αστυνομικό) να τον σκοτώσαμε”…

FILE PHOTO: O τραυματισμένος αστυνομικός κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Διαλόγους μέσω κινητών τηλεφώνων, με πρωταγωνιστές κάποιους από τους κατηγορουμένους για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, κατέγραψαν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεραφέντης, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η συνομιλία αυτή έχει καταγραφεί από τον κοριό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και είναι λίγα λεπτά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού.

Μεταξύ άλλων ακούγεται ένα πρόσωπο να λέει “μάλλον πρέπει να φύγουμε, ρε πρέπει τον ένα να τον σκοτώσαμε”. “Όντως” λέει ο δεύτερος “ναι, μάλλον τον σκοτώσαμε τον έναν. Φύγε, φύγε”.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ: Νέους αποκαλυπτικούς διαλόγους που κατέγραψε ο υπερ-κοριός της Αντιτρομοκρατικής κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ενώ ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση ενός 22χρονου για τα επεισόδια.

Οι Αρχές κατέγραψαν τις εντολές που έδινε ο υποκινητής των επεισοδίων, αλλά και τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι αρχικά οι χούλιγκαν πίστευαν ότι είχαν ξυλοκοπήσει άγρια όχι έναν, αλλά δυο αστυνομικούς. «Όλοι μαζί ρε… Ορμάτε ρε..» ήταν το σύνθημα του υποκινητή, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις.

Χαρακτηριστικά η συνομιλία που αποκαλύφθηκε αναφέρει:

Α. Έλα που είσαι;
Β. Έλα. Σε ταξί προς τα Εξάρχεια θες να βρεθούμε εκεί;
Α. Έλα τη κάνω και εγώ. Ο …. έχει μπει σε ένα σπίτι.
Β. Ωραία έλα Εξάρχεια
Α. Από Συγγρού είναι όλα ανοιχτά όλα καλά.
Β. Πού Εξάρχεια; Ταράτσα;

Όπως φαίνεται όμως, την στιγμή των επεισοδίων, επικράτησε πανικός με τον όχλο των χούλιγκαν με αποτέλεσμα αρχικά να πιστεύουν πως είχαν ξυλοκοπήσει δύο αστυνομικούς αντί για έναν.

Β. Πρέπει τον έναν να τον σκοτώσαμε
Α. Όντως;
Β. Ναι μάλλον τον σκοτώσαμε τον έναν
Α. Φύγε φύγε
Β. Πιάσαμε δυο, πρέπει να τους σκοτώσαμε, ο ένας ανάσαινε

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΙ: Τους διαλόγους από τη στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης κατέγραψε η αστυνομία, μέσω ενός κινητού που ήταν ανοιχτό εκείνη την ώρα.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άκουγαν ζωντανά τις κραυγές του πλήθους που προέβαινε στην επίθεση στον 28χρονο αστυνομικό. Είχαν εισαγγελική διάταξη να παρακολουθούν το κινητό του 22χρονου, που είχε κατηγορηθεί και για την παρέμβαση αναρχικής ομάδας στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο 22χρονος και ο 23χρονος την ώρα της επίθεσης μιλούσαν στο τηλέφωνο, το οποίο άφησαν ανοιχτό στην τσέπη τους. Οι αστυνομικοί άκουσαν φράσεις από το πλήθος όπως «σκοτώστε τον», «πάρτε τα όλα», «βγάλτε του το παντελόνι».

Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο 23χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε, επικοινώνησε με τον 22χρονο και του είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ, γιατί μάλλον τον σκοτώσαμε.»

Ο 22χρονος του απάντησε «όντως;» με τον 23χρονο να επιμένει «μάλλον τον σκοτώσαμε, σου λέω.»

Τότε ο 22χρονος του είπε: «Πάρε το μηχανάκι και φύγε.»

Οι συνομιλίες και το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων τους τοποθετούν στο σημείο της επίθεσης, τον 23χρονο όμως πιο ενεργά.

Σχετικά με τον 30χρονο αυτό-αποκαλούμενο «Ινδιάνο», πέρα από τη μαρτυρία και την κατάθεση του πρώην κουνιάδου του, η αξιοπιστία της οποίας θα αξιολογηθεί από τις δικαστικές αρχές, οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους το κάτω μέρος μιας φόρμας, την οποία φαίνεται να φορά ο δράστης της επίθεσης.

Το σημαντικότερο είναι η άρση του απορρήτου του κινητού του, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη δουλειά του.

Με την εντολή του κατεπείγοντος διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διερευνώνται υπό την εποπτεία εισαγγελέα, όλες οι καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Νέα Σμύρνη.

Στη φυλακή ο 22χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού

Ακόμη ένας από τους κατηγορούμενους για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή, μετά την απολογία του στην 13η Τακτική Ανακρίτρια.

Πρόκειται για τον 22χρονο, το πορτοφόλι του οποίου είχε βρεθεί πολύ κοντά στο σημείο όπου χτυπήθηκε άγρια ο 27χρονος από ομάδα εξαγριωμένων διαδηλωτών.

Ο νεαρός είχε συλληφθεί μετά τα επεισόδια, όταν πήγε στο Αστυνομικό τμήμα να δηλώσει την απώλεια του πορτοφολιού. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται ότι έχει σχέση με τον άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος του ένστολου. Έπειτα από πολύωρη διαδικασία, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ότι πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Με τη χθεσινή απόφαση για προφυλάκιση του 22χρονου, πλέον είναι τρεις οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την ανηλεή επίθεση σε βάρος του μέλους της ομάδας ΔΡΑΣΗ, καθώς για την ίδια κατηγορία οδηγήθηκαν χθες στη φυλακή ο 30χρονος που φέρεται να προκάλεσε την πτώση του αστυνομικού καθώς και ακόμη ένας 23χρονος, ενώ ελέυθερος αφέθηκε ο 22χρονος που αρχικά του είχε απαγγελθεί κατηγορία για την επίθεση στον 27χρονο πλην όμως δεν συντάχθηκε κατηγορητήριο από την ανακρίτρια σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Χθες από το πρωί, πλην του 22χρονου, απολογήθηκαν και άλλοι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια, οι οποίοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Επίθεση με μολότοφ σε κτίριο όπου στεγάζεται υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ, τα ξημερώματα, σε κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού της ΕΛΑΣ, στη Νέα Φιλδάλφεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 3:30, οι δράστες πέταξαν δύο μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη έκανε πίσω: Ζήτησε σταδιακή έναρξης σίτισης από τους ιατρούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: