Ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη έκανε πίσω: Ζήτησε σταδιακή έναρξης σίτισης από τους ιατρούς

Διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας υπέρ του απεργού πείνας και καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Την σταδιακή έναρξη σίτισης του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα κατόπιν επιθυμίας του, γνωστοποιεί το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με χθεσινή ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο διοκητής του Ανδρέας Κολοκυθάς.

Ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν το τράβηκε μέχρι το τέλος και επέλεξε να μην γίνει …”μάρτυρας”. Είναι φανερό ότι την τελευταία στιγμή δειλίασε και τώρα θα το παίξει ηγέτης ενός λεγόμενου “κινήματος” που υποτίθεται διαδήλωνε στο όνομα του.

O πολυϊσοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, αφού δέχθηκε στο νοσοκομείο την επίσκεψη της συζύγου του και του γιου του, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του, είχε στην συνέχεια τηλεφωνική επικοινωνία με την συνήγορο του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021).

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του.

Κατά την επικοινωνία με τη δικηγόρο του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, προέβη σε δήλωση με την οποία, μεταξύ των άλλων, ευχαρίστησε όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι και του συμπαραστάθηκαν, ενώ επισήμανε ότι η καρδιά και το μυαλό του είναι ανάμεσα στον κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους.

Στη δήλωσή του αυτή, καμία αναφορά ευθέως δεν γίνεται για λήξη της απεργίας πείνας, ενώ από το περιβάλλόν του διευκρινίστηκε ότι από τη δήλωση αυτή συμπεραίνεται-ερμηνεύεται ότι σταματά την απεργίας πείνας.

Κατόπιν αυτού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα παραμείνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για κάποιο διάστημα, καθώς η επανασίτισή του θα γίνει σταδιακά και με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα, ώστε να αναλάβει δυνάμεις και να επανέλθει ο οργανισμός του στην κανονικότητα.

Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή.

  • Η δήλωση του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε δήλωσή του, μέσω της συνηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ, δηλώνει τα εξής:

«Η αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι΄ αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

  • Στη φυλακή ο 22χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού

Ακόμη ένας από τους κατηγορούμενους για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή, μετά την απολογία του στην 13η Τακτική Ανακρίτρια.

Πρόκειται για τον 22χρονο, το πορτοφόλι του οποίου είχε βρεθεί πολύ κοντά στο σημείο όπου χτυπήθηκε άγρια ο 27χρονος από ομάδα εξαγριωμένων διαδηλωτών. Ο νεαρός είχε συλληφθεί μετά τα επεισόδια, όταν πήγε στο Αστυνομικό τμήμα να δηλώσει την απώλεια του πορτοφολιού. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται ότι έχει σχέση με τον άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος του ένστολου. Έπειτα από πολύωρη διαδικασία, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ότι πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Με τη σημερινή απόφαση για προφυλάκιση του 22χρονου, πλέον είναι τρεις οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την ανηλεή επίθεση σε βάρος του μέλους της ομάδας ΔΡΑΣΗ, καθώς για την ίδια κατηγορία οδηγήθηκαν χθες στη φυλακή ο 30χρονος που φέρεται να προκάλεσε την πτώση του αστυνομικού καθώς και ακόμη ένας 23χρονος, ενώ ελέυθερος αφέθηκε ο 22χρονος που αρχικά του είχε απαγγελθεί κατηγορία για την επίθεση στον 27χρονο πλην όμως δεν συντάχθηκε κατηγορητήριο από την ανακρίτρια σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σήμερα από το πρωί, πλην του 22χρονου, απολογήθηκαν και άλλοι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια, οι οποίοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

  • Επίθεση με μολότοφ σε κτίριο όπου στεγάζεται υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ, τα ξημερώματα, σε κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού της ΕΛΑΣ, στη Νέα Φιλδάλφεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 3:30, οι δράστες πέταξαν δύο μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

  • Η ανάρτηση του πρώην υπουργού, Γιώργου Φλωρίδη μετά την ανακοίνωση του Δημήτρη Κουφοντίνα πως σταματά την απεργία πείνας

Την απόφαση του Δημήτρη Κουφοντίνα να σταματήσει την απεργία πείνας που έκανε εδώ και καιρό σχολίασε μέσα από ανάρτησή του ο πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης.

«Ο κατά συρροή δολοφόνος Κουφοντίνας, διέκοψε την απεργία πείνας, καλώντας σε συμμετοχή και κοινούς αγώνες, στις διαδηλώσεις που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί αριστεροί. Άντε με το καλό και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», έγραψε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Άστε τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις, καλούν τους πολίτες οι ειδικοί: Αγωνία και ανησυχία για τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: