Την “μέγιστη ενότητα” όλων των κομμάτων ενόψει Πενταμερούς ζητεί ο Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανακαλύπτει «κράτος δικαίου, διαφάνεια και λογοδοσία»: Για πάταξη διαφθοράς

File photo: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ΚΥΠΕ / ΓΤΠ / Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί όλα τα κόμματα και τις ηγεσίες τους στη μέγιστη δυνατή ενότητα για να επιτευχθεί ο διαχρονικός στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς, αναφέρει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας  Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή του απάντηση στον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού για το Κυπριακό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει στην γραπτή του απάντηση ότι οι διαχρονικές θέσεις της τουρκικής πλευράς, αλλά και οι θέσεις που εκφράζονται πρόσφατα για την Κύπρο είναι πολύ καλά γνωστές. Και για αυτές δεν ευθυνόταν και δεν ευθύνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά, προσθέτει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχίζει, δήλωσε και επαναλαμβάνει συνεχώς την αποφασιστικότητα του να εμπλακεί εκ νέου σε συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των διαχρονικών θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς για επίτευξη μιας βιώσιμης, λειτουργικής και διαρκούς λύσης.

“Έχει εκφράσει και έχει μεταφέρει επίσης το τελευταίο διάστημα την αποφασιστικότητα του και την ισχυρή πολιτική του βούληση να συμμετάσχει στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο που έχει συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ, συμβάλλοντας εποικοδομητικά σε συμφωνία για επανέναρξη των συνομιλιών.Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί όλα τα κόμματα και τις ηγεσίες τους στη μέγιστη δυνατή ενότητα για να επιτευχθεί ο διαχρονικός στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς” καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Ε.Ε. θα συμμετάσχει στην Πενταμερή, λέει ο Μισέλ: Παραμένει δεσμευμένη να διαδραματίσει θετικό ρόλο

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: