Πρώτη «παραίτηση» λοιμωξιολόγου από τα ιατρο – τηλεπαράθυρα

Ο κ.Λαζανάς κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ




Ο κ. Μάριος Λαζανάς, Λοιμωξιολόγος, είναι ο πρώτος επιστήμονας της Eπιτροπής

Eμπειρογνωμόνων, ο οποίος αποφάσισε να σταματήσει να εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα με σκοπό, όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί, να μην συμβάλει και o ίδιος στα φαινόμενα σύγχυσης που αρχίζουν να εμφανίζονται στην κοινή γνώμη από τις δεκάδες -καθημερινά- δημόσιες τοποθετήσεις επιστημόνων, φαινόμενο που ήδη από τις 29/1 έχει επισημάνει η ιστοσελίδα μας.

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου εμφάνιση», ανέφερε στο πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο κ. Λαζανάς και εξήγησε: «Θέλω να δώσω και εγώ ένα μήνυμα να περιοριστούμε στα καθήκοντά μας στην Επιτροπή και να είμαστε πολύ πιο συνετοί σε αυτά που λέμε στις τηλεοράσεις».

Προηγουμένως ο κ. Λαζανάς είχε αναφέρει:

Για τις μεταλλάξεις: Ισως δούμε και πιο οσοβαρές

«Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις, αλλά ήταν αναμενόμενο. Όταν έχουμε μια επιδημία από ιούς, είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρχουν μεταλλάξεις, όπως συμβαίνει με όλους τους ιούς. Με τον ιό της γρίπης έχουμε συνέχεια μεταλλάξεις. Και πολλές φορές και το εμβόλιο που γίνεται κατά τη διάρκεια του έτους με τα στελέχη που κυκλοφορούσαν την προηγούμενη χρονιά, βλέπουμε το εμβόλιο να μην είναι αποτελεσματικό. Έτσι συμβαίνει και με τον κορωνοϊό και θα έχουμε κι άλλες μεταλλάξεις στην πορεία που ενδεχομένως θα είναι και πολύ πιο σοβαρές».

Για την Επιτροπή και την μαραθώνια  συνεδρίαση της Παρασκευής: «Δεν υπήρχε αντιδικία μεταξύ μας, αλλά μια πολύ εκτεταμένη συζήτηση. Για παράδειγμα έγινε μια μεγάλη συζήτηση αν στην Αχαΐα, θα έπρεπε να μπουν τα μέτρα σε ολόκληρη την Περιφέρεια ή μόνο στην Πάτρα. Αυτή ήταν μια συζήτηση που καταναλώθηκε σχεδόν ο μισός χρόνος».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Προκαλούν σύγχυση οι λοιμωξιολόγοι: Αντιπαράθεση στα κανάλια για τα νέα μέτρα στην Αττική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: