Ο ΤΑΖ «έφυγε» νωρίς: Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος

O δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος πέθανε μετά από πολλές ημέρες νοσηλείας στην εντατική. Photo via facebook




Την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος, γνωστός και ως ΤΑΖ, ο οποίος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» σε κρίσιμη κατάσταση, με κορωναϊό και σηψαιμία.

Με μακρά παρουσία σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες, ο Τάσος Θεοδωρόπουλος υπήρξε μια από τις καλύτερες πένες της γενιάς του. Με βιτριολικό, σχεδόν κυνικό χιούμορ και αιχμηρή γραφή τα κείμενά του έπιαναν τον παλμό της επικαιρότητας αν και έγραφε κυρίως για κινηματογράφο.

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος πριν λίγα χρόνια είχε αποκαλύψει τον εθισμό του στο αλκοόλ, γράφοντας για αυτό στο facebook. Επίσης είχε εξομολογηθεί  ότι τα τελευταία 11 χρόνια ήταν φορέας του HIV, σε μια προσπάθεια να σπάσει τα ταμπού. Είχε γράψει τότε:

«Είμαι ο ΤΑΖ και μολονότι δεν με λες ακριβώς χαρούμενο άνθρωπο, θα διεκδικώ το δικαίωμα στη χαρά όποιου του έχει στερηθεί. Ακόμα και με μπουνιές.
»Απελευθέρωσα από μέσα μoυ μια φορτωμένη από άλλους ντροπή. Όχι για τη δική μου αυτοπροβολή από τη στιγμή που γνωρίζω και δεν με αφορά όμως καθ’ όλου το όποιο προσωπικό ή επαγγελματικό κόστος μπορεί να πληρώσω. Μου αρκεί να κοιμάμαι ήρεμα ·και να να κάνω σεξ χαμογελώντας.

»Το έκανα για τη ζωή των άλλων που για μένα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δική μου. Τον ομοίων μου και φοβισμένων, Δεν ζεις αν δεν αντιμετωπίζεις το κόστος της αλήθειας σου. Κι αν δεν τη χρησιμοποιείς για να βοηθήσεις άλλους, απλά έρπεσαι. κι αλήθεια ποτέ δεν είχες…».

Ενα χαρακτηριστικό δείγμα για το ποιος ήταν ο Τάσος Θεοδωρόπουλος υπάρχει και στο επίσημο βιογραφικό του όπου ο ίδιος έγραφε:

  • «Μικρός ήθελε να γίνει καραγκιοζοπαίχτης και πορνοστάρ. Αγαπημένη του ταινία είναι “Η Υπολοχαγός Νατάσσα” γιατί πάντα κλαίει εκεί που η Αλίκη βρίσκει το παιδί της και ξεμουγκεύει. Στα σινεμά τον έβαζαν πάντα τσάμπα γιατί χάζευε με τις ώρες τις φωτογραφίες από έξω και τον λυπόντουσαν για φτωχό. Τότε αποφάσισε ότι η ζωή είναι σινεμά. Από τα media πέρασε μια μέρα τυχαία σαν ντελιβεράς με καφέδες, αλλά τον έκαναν συντάκτη για λόγους που σύντομα θα διδάσκονται ως παράδειγμα προς αποφυγή σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα των media».

Μόλις στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου του Τάσου Θεοδωρόπουλου, τα σόσιαλ μίντια γέμισαν συγκινητικά μηνύματα για τον πρόωρο χαμό του δημοσιογράφου. Ανάμεσά τους και αυτό της Ελενας Ακρίτα η οποία έγραψε μεταξύ άλλων:

««Πολύ νέος πρίγκιπα μου, πολύ νέος ρε ΤΑΖ πολύ νέος αγόρι μου. Πόσα χρόνια, πόσοι καβγάδες πάνω στα σενάρια που δουλεύαμε μαζί, “ρε Τάσο, μόνο εσύ το καταλαβαίνεις αυτό που έγραψες”, “ναι αλλά δεν είναι ωραίο”; Ήταν γαμώ το στα στανιό μου ήταν ωραίο, ήταν υπέροχο, χόρευαν οι λέξεις σαν τη Μανταλένα πάνω απ’ τις φωτιές κι εγώ κρυφοζήλευα που δεν ήταν δικά μου τα άνθη του κακού, νευρίαζα που τα ‘χες πάρει όλα εργολαβία και δεν μου άφηνες ούτε πέταλο μαραμένο».

«Μια εποχή ολόκληρη κλείνει με το θάνατο του Τάσου, η εποχή της ανεμελιάς, της ζούρλιας, της φαντασμαγορίας στα ελληνικά media» έγραψε χαρακτηριστικά και ο Χρήστος Ξανθάκης αποχαιρετώντας τον Τάσο Θεοδωρόπουλο.





Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Πέθανε στα 58 του χρόνια ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: