Πέθανε στα 58 του χρόνια ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης

O δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης που απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών. Photo via facebook
Νέα απώλεια για τον χώρο της δημοσιογραφίας καθώς «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ παραθέτει το βιογραφικό του δημοσιογράφου αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Ο Κώστας Ψωμιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, σπούδασε Δημοσιογραφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην παραγωγή τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ.

Το 1988 εξέδωσε το έργο του: «Προβλήματα δομής και σύνθεσης του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ» από τον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου της Μόσχας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στο πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», ενώ συνέχισε στο εργατικό και το κοινωνικό ρεπορτάζ.

Γνωρίζοντας άπταιστα τη ρωσική γλώσσα αλλά και την αγγλική, συνεργαζόταν και με το τμήμα Διεθνών Ειδήσεων. Από το 1989 έως το 1996 συνεργάστηκε με τον Ρ/Σ «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM», στη σύνταξη ειδήσεων και την προετοιμασία ραδιοφωνικών ρεπορτάζ, ενώ το διάστημα 1993-1994 παρουσίαζε και το δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Υπήρξε συνιδρυτής του ενημερωτικού portal fmvoice.gr και της εβδομαδιαίας εφημερίδας “FINANCE & MARKETS VOICE”, Μέσων στα οποία διετέλεσε διευθυντής, έως το ξαφνικό του τέλος.

Ανακοίνωση για τον θάνατό του Κ. Ψωμιάδη έβγαλε το ΚΚΕ όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο Κώστας Ψωμιάδης στα περίπου 20 χρόνια που εργάστηκε στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό “902” διακρίθηκε για την προσφορά και τη συμβολή του σε όλες τις συνθήκες, για την εργατικότητα, την αφοσίωσή του στο δημοσιογραφικό επάγγελμα για την προβολή των αγώνων των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Λευκορωσία: Φυλάκιση σε δύο δημοσιογράφους επειδή έδειξαν εικόνες από την καταστολή των διαδηλώσεων το 2020

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: