Καταγγελία Βασιλακόπουλου: Δεν παρέλυσε ο γιατρός από το εμβόλιο στην Κέρκυρα, έχει διαταχθεί ΕΔΕ

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κατήγγειλλε fake news σχετικά με παρενέρειες του εμβολίου για τον κορωναϊό. Photo via ΣΚΑΪ ΤV
Σε μια σοβαρή καταγγελία αναφορικά με το περιστατικό γιατρού στην Κέρκυρα που υποστήριξε ότι παρέλυσαν τα πόδια του μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, προχώρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται κάποια παρενέργεια του εμβολίου, αλλά η επιλογή του συναδέλφου του να επιτρέψει τον εμβολιασμό πολιτών οι οποίοι σ’ αυτή τη φάση του εμβολιασμού δεν αποτελούν προτεραιότητα.

«Δεν με ανησυχεί καθόλου όσον αφορά το εμβόλιο. Με ανησυχεί η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση. Ο συνάδελφος ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Κέρκυρας, στο οποίο ο ίδιος διάλεξε να εμβολιάσει κάποιους εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)», σημείωσε χαρακτηριστικά o κ. Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής έκανε λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το εμβόλιο και την ασφάλεια του και τόνισε ότι οι πληροφορίες του λένε ότι «ο δημοσιογράφος που έφερε τον τρόμο για τα εμβόλια στην Ελλάδα με την κοινοποίηση του θέματος στην Κέρκυρα είναι ένα από τα άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς».

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας λίγο αργότερα και στο Open στην ερώτηση αν καταγγέλλει στημένη παρενέργεια, απάντησε καταφατικά αναφέροντας ότι συνομίλησε με συναδέλφους του στην Κέρκυρα  που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του.

«Πριν γίνει η ΕΔΕ πήγε στο νοσοκομείο και είπε ότι έχει δύσπνοια, εξετάστηκε δεν είχε τίποτα και την επόμενη ημέρα είπε ότι του… κόπηκαν τα πόδια. Εκτός αν του κόπηκαν τα πόδια που θα γινόταν η ΕΔΕ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος .

Στο Οpen μίλησε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που είπε σχετικά με το θέμα της Κέρκυρας: «Δεν έχουμε πληροφορίες για τέτοια παρενέργεια. Εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως καταγγέλλονται θα κινηθούν διαδικασίες».

Με πληροφορίες από skai.gr και Opentv

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Κέρκυρα: Παρέλυσε νοσηλεύτρια ύστερα από τον δεύτερο εμβολιασμό με το εμβόλιο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: