Δίωξη για ψευδορκία κατά δύο ψαράδων που κατέθεσαν στην υπόθεση Βαλυράκη

File Photo: Ο Σήφης Βαλυράκης σε παλαιότερη φωτογραφία του στην Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ,




Δικογραφία για ψευδορκία σχηματίστηκε σε βάρος δύο ψαράδων, οι οποίοι, στο πλαίσιο των ερευνών για τις συνθήκες θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.

Για τον θάνατο του πρώην υπουργού στη θάλασσα της Ερέτριας, είχαν κληθεί την προηγούμενη εβδομάδα, να δώσουν καταθέσεις, στις οποίες οι δύο αλιείς υποστήριξαν ότι δεν ήταν εν πλω, τη χρονική περίοδο κατά την οποία φέρεται να πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής.

Φωτογραφίες όμως από ερασιτεχνικό drone διαψεύδουν τους δύο, καθώς τους απεικονίζουν να βρίσκονται στο νερό, λίγο πριν πάρει το φουσκωτό του για τη μοιραία βόλτα ο 77χρονος πολιτικός. Έτσι, κλήθηκαν εκ νέου από το Λιμενικό που διενεργεί τις έρευνες, για συμπληρωματικές καταθέσεις.

«Είχα βγει έξω από το λιμανάκι για να φορτίσω την μπαταρία του σκάφους μου δεν είχα βγει να ψαρέψω», φέρεται να υποστήριξε στη συμπληρωματική του κατάθεση ο ένας εκ των δύο, ενώ ο δεύτερος δεν είχε αναφέρει σωστά την ώρα που επέστρεψε με το σκάφος του πίσω στο λιμανάκι, με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεγεί να συντείνουν σε μη εμπλοκή τους στο τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες, ίσως και εντός της ημέρας, θα ειδοποιηθούν για συμπληρωματικές καταθέσεις άλλοι τρεις ψαράδες, οι οποίοι επίσης, απεικονίζονται στο οπτικό υλικό που διαθέτουν οι αρχές, να πλέουν με τα αλιευτικά τους στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, την επίμαχη περίοδο, ενώ οι ίδιοι στις αρχικές τους καταθέσεις είχαν αναφέρει ότι τα σκάφη τους παρέμειναν εκείνη την ημέρα δεμένα στο λιμάνι.

Λιμενικές και αστυνομικές αρχές αναμένεται να αξιοποιήσουν όλα τα τεχνολογικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, αναλύοντας φωτογραφικό υλικό και βίντεο από κατοίκους της Ερέτριας από το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Αυτό που ερευνάται είναι το στίγμα των κινητών τηλεφώνων που υπήρχαν στο σημείο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενώ λόγω της απόστασης που σημειώθηκε το περιστατικό, οι φωτογραφίες, που δεν είναι και πολύ «καθαρές», αναλύονται μέσω ειδικών εφαρμογών.

Με πληροφορίες από τον ελληνικό Τύπο

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πνίγηκε πυροσβέστης στον πλημμυρισμένο Εβρο: Συμμετείχε σε απεγκλωβισμό μαθητών [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: