Πνίγηκε πυροσβέστης στον πλημμυρισμένο Εβρο: Συμμετείχε σε απεγκλωβισμό μαθητών [videos]

File Photo: Πλημμυρισμένοι οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη. Screenshot via YouTube/e-evros




Σοκ έχει προκαλέσει στην Αλεξανδρούπολη η είδηση ότι πνίγηκε πυροσβέστης όταν παρασύρθηκε απ’ τα νερά μέσα απ’ το πυροσβεστικό του όχημα στον Απαλό.

Ο άτυχος πυροσβέστης συμμετείχε στις επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό μαθητών του Δημοτικού Σχολείου στον Απαλά της Αλεξανδρούπολης.

Την είδηση μετέδωσε το e-evros και επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Πέτροβιτς.

Σημειώνεται ότι από το πρωί συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο έπειτα από τη σφοδρή κακοκαιρία που έχει πλήξει την περιοχή προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες.

Στον οικισμό Απαλού ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου και οι μαθητές παρέμεναν εντός του κτιρίου μέχρι να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους. Την επιχείρηση ανέλαβε η πυροσβεστική στη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ο άτυχος πυροσβέστης.

«Υπάρχει έντονη βροχόπτωση στην περιοχή η οποία έχει περικλείσει το Δημοτικό σχολείο του Απαλού. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είναι μέσα με ασφάλεια και περιμένουμε να κοπάσει η βροχή για να κάνουμε παρέμβαση. Δεν αφήνουμε να κάνει καμιά προσέγγιση κανένας γονιός στο Δημοτικό σχολείο» είχε δηλώσει νωρίτερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλίας Δαστερίδης.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και κοντά στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, σε πολλά σημεία όπου η ροή του νερού έχει περάσει πάνω από τον δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσει το οδικό δίκτυο από Αλεξανδρούπολη – Φέρες και αντίστροφα.

«Είναι η περιοχή του Απαλού , απέναντι από το αεροδρόμιο όπου έχει πλημμυρίσει όλη από την υπερχείλιση των χειμάρρων. Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση του νηπιαγωγείου με 21 μαθητές και δυο εκπαιδευτικούς . Και τώρα είναι σε εξέλιξη οργανωμένη απομάκρυνση 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής ενώ στο δημοτικό οι μαθητές απομακρύνονται με τη βοήθεια του στρατού , με τα στάγιερ και με τα οχήματα του Δήμου. Ο προαύλιος χώρος είναι πλημμυρισμένος και δεν περπατιέται», είχε δηλώσει πριν την τραγωδία στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

 

Με πληροφορίες από e-evros/skai.gr/ΕΡΤ/protothema.gr

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πλημμύρισε ο Εβρος: Εγκλωβισμένοι μαθητές Δημοτικού, νήπια μεταφέρονται από την Πυροσβεστική [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: