Τελειώνουν οι βόλτες του Λαγού: Αίρεται η ασυλία του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη και πάει φυλακή

File Photo:Lagos was sentenced to 13 years in prison by a Greek appeals court in October 2020 for his membership and role in the neo-Nazi party Golden Dawn, whic was ruled a criminal organisation. ANA-MPA/ANA-MPA/PANTELIS SAYTAS
Ο Χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός καταδικασμένος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης μετρά ήδη ανάποδα για την ημέρα που θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Είναι γνωστό ότι το πρωτοπαλήκαρο του Μιχαλολιάκου βρίσκεται έξω καθώς τον καλύπτει η ασυλία που του παρέχει η έδρα του στην Ευρωβουλή.

Όπως όμως σημειώνει και ο ΒΗΜΑτοδότης «Η ώρα της κρίσης για το καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής και ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, έφτασε».

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, την επόμενη εβδομάδα εισέρχεται στην ευρωβουλή η υπόθεση της άρσης ασυλίας του Λαγού και πλέον όλα παίρνουν το δρόμο τους. Η επιτροπή νομικών υποθέσεων θα αποφασίσει για την άρση της ασυλίας του, κάτι που θεωρείται δεδομένο λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων τους.

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν καθώς το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είχε ασυλία και δεν βρισκόταν στη φυλακή όπως και οι υπόλοιποι. Θυμίζουμε ότι από τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε κι εκδόθηκε η ιστορική απόφαση, ο Γιάννης Λαγός πηγαινοέρχεται ανενόχλητος στις Βρυξέλλες. Όπως μου λένε οι ευρωβουλευτές ο Λαγός μπορεί να πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες, αλλά στην Ευρωβουλή δεν εμφανίζεται. Έχει να φανεί από τότε που του επιβλήθηκε η ποινή φυλακίσεως. Υπενθυμίζεται ότι ο Λαγός έχει από τις υψηλότερες ποινές μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, 13 χρόνια και 8 μήνες.

HJ με πληροφορίες από BHMAτοδότη

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Τρικούβερτος καυγάς στην τουρκική τηλεόραση για το Ισραήλ: Είστε απομονωμένοι – όχι δεν είμαστε…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: