Συνεχίζεται το “παραμύθι” για τον Γιατρομανωλάκη: Η Ελλάδα ορίζει τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό!

Ο νέος υφυπουργός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Νικόλας Γιατρομανωλάκης και η νέα υφυπουργός ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Σοφία Ζαχαράκη προσέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο για την τέλεση της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




«Η Ελλάδα ορίζει τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό: ο 44χρονος, απόφοιτος του Harvard, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης ορίζεται υφυπουργός Πολιτισμού μετά από ανασχηματισμό», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, που συνεχίζει το “παραμύθι” των ξένων μέσων ενημέρωσης.

Το βασικό ερώτημα είναι αυτό: γιατί πρέπει να είναι παγκόσμια είδηση το γεγονός ότι υπουργοποιήθηκε ένας ομοφυλόφιλος; Έπρεπε να μην απασχολεί καθένα, καθώς έπρεπε να θεωρείται μη είδηση. Αυτονόητο.

Αντί να ασχολούνται με τις ικανότητες του κ. Γιατρομανωλάκη, απόφοιτου του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, εστιάζονται στο ότι είναι ομοφυλόφιλος. Και αυτό τον αδικεί.

Γράφει η εφημερίδα:

«Ο Νικόλαος Γιατρομανωλάκης αναβαθμίστηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα στη θέση του υφυπουργού πολιτισμού. Η ελληνική κυβέρνηση διατήρησε τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών στον ανασχηματισμό. Ο κ. Γιατρομανωλάκης έχει κάνει μεταπτυχιακό στη δημόσια πολιτική στο Πανεπιστήμιο Harvard, σημειώνεται στον υπότιτλο.

Όπως αναφέρεται, «η ελληνική κεντροδεξιά κυβέρνηση έγραψε ιστορία ορίζοντας τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό μετά από ανασχηματισμό». Οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας καθώς και οι περισσότεροι βασικοί υπουργοί παρέμειναν στις θέσεις τους. Το δημοσίευμα πλαισιώνεται από φωτογραφίες του κ. Γιατρομανωλάκη με τα κατοικίδιά του από τον λογαριασμό του στο Instagram. Σημειώνεται ότι η υπουργοποίησή του θεωρείται σημαντική κίνηση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, της οποίας τα δικαιώματα έχει υπερασπιστεί ο κ. Γιατομανωλάκης. Ο ίδιος έχει επίσης δραστηριοποιηθεί σε θέματα κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων και ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών. Ήταν ιδρυτικό μέλος του κόμματος Το Ποτάμι.

Στο μεταξύ, «η Ελλάδα παραπαίει από την επίδραση της πανδημίας που έχει προκαλέσει έξαρση στους θανάτους και αναμένεται να επιφέρει ύφεση ύψους 10,5% το 2020.» Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να επιβάλει δεύτερο lockdown μετά την έξαρση των κρουσμάτων τον Νοέμβριο. Έκτοτε τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό έχουν μειωθεί. Τη Δευτέρα ο εμβολιασμός επεκτάθηκε από εννέα σε 50 νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

ΠΗΓΗ: Daily Mail, Greece names its first openly gay minister: Harvard-educated Nicholas Yatromanolakis, 44, is appointed culture deputy in Cabinet reshuffle

Πολιτικός όρκος για τον Γιώργο Αμυρά και τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: