Σακελλαροπούλου: Οι Πρέσπες κλειδί για τις διμερείς σχέσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι (Bujar Osmani) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι, δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικεντρώνοντας τις δηλώσεις της στην ανάγκη συνεπούς εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η πλήρης, συνεπής και καλόπιστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι κρίσιμη τόσο για την ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για τις διμερείς μας σχέσεις», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας παραμένει σταθερός αρωγός στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, πάντα βέβαια με γνώμονα τα κριτήρια αιρεσιμότητας που έχουν τεθεί και τον σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας.

Παράλληλα, η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν εισέλθει σε μια νέα, παραγωγική περίοδο, γεγονός το οποίο πιστοποιείται και από την τακτική ανταλλαγή επαφών σε υψηλό επίπεδο. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε ολοένα και πιο στενή συνεργασία και σύμπραξη των δύο χωρών σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κ. Οσμάνι, από την πλευρά του, ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για την πορεία εφαρμογής από τη χώρα του της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαρίστησε, επίσης, την Ελλάδα για τη σταθερή στήριξη που παρέχει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Τόνισε, τέλος, ότι οι διμερείς μας σχέσεις θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεσμεύεται πλήρως για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης το οποίο απορρέει από τη συμφωνία των δύο χωρών.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Δήμητρα Κατσιμεντέ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ταραντίλης: Πώς φτάσαμε στην επανέναρξη διερευνητικών, μόνο θέμα οι θαλάσσιες ζώνες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal