Παύλος Χρηστίδης: «Πρόστιμα σε μαθητές; Μήπως και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα;»

File photo: Μαθητές προσέρχονται στο σχολείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ 25 για τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή σχετικά με την επιβολή προστίμων σε μαθητές.

«Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα», τονίζει η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας (ΕΠΕΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα δομικά προβλήματα της Παιδείας.

Ο κ. Χρηστίδης με αφορμή όσα δήλωσε στο Mega η κυρία Μακρή για την υποχρέωση των μαθητών να επιστρέφουν στα σπίτια τους εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, έγραψε στο twitter:

«Πρόστιμα σε μαθητές; Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα;». Και η ανάρτηση του Π. Χρηστίδη καταλήγει με την προτροπή, «ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της παιδείας που διαρκώς διογκώνονται και ας σταματήσουν να κάνουν τους χωροφύλακες».

Το ΜέΡΑ 25 σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι «η Κυβέρνηση μέσω της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέτας Μακρή προαναγγέλλει πρόστιμα για τους ανήλικους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν απευθείας μετά το σχολείο στο σπίτι τους. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δεν έχει λάβει ακόμα κανένα μέτρο για τα σχολεία! Ντράπηκε και η ντροπή».

Διευκρινίσεις από την Ζέτα Μακρή

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, διευκρινίζοντας δηλώσεις της σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης, διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα -και ειδικά με τους μαθητές μας- έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν τα μέτρα σχολαστικά, και αναμένουμε το ίδιο και για τη συνέχεια», δήλωσε συγκεκριμένα η κυρία Μακρή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ν. Παπαθανάσης: Θα καθυστερήσει το άνοιγμα της εστίασης – Πρώτα τα σχολεία και μετά βλέπουμε για τα χιονοδρομικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: