«Όχι» των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα με click away – Μέσα στην εβδομάδα αποφάσεις για τη Γ’ Λυκείου

File Photo Η πόλη του Ναυπλίου άδεια λόγω του lockdown ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Το απόγευμα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τo lockdown που πάει προς παράταση για άλλη μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί είναι αρνητικοί στην επαναλειτουργία του click away από Δευτέρα κάτι που αναμένεται να καταγραφεί και στην εισήγησή τους. Το ίδιο αρνητικοί είναι και στο άνοιγμα των κομμωτηρίων, αλλά και των υπολοίπων δραστηριοτήτων που είχαν ξεκινήσει για κάποιο διάστημα.

Έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι το click away, τα κομμωτήρια, τα μαγαζιά μανικιούρ – πεντικιούρ θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε εισήγηση της επιτροπής επί του θέματος. Για την κυβέρνηση άλλωστε ήταν προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων και υπό αυτή την έννοια όλες οι υπόλοιπες δραστηριότες θα πάνε χρονικά πιο πίσω, ανάλογα βέβαια και με την επιδημιολογική κατάσταση των επόμενων ημερών.

Πάντως, τη Δευτέρα 11/1 θα ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και ίσως αυτό που φοβούνται οι ειδικοί είναι ότι παράλληλο άνοιγμα και του λιανεμπορίου με τα υπάρχοντα επιδημιολογικά στοιχεία θα αυξήσει την κινητικότητα του κόσμου και άρα τα κρούσματα του κορωναϊού.

Παπαθανάσης: Το click away προηγείται των κομμωτηρίων
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με την επαναλειτουργία του click away και των κομμωτηρίων, σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. »Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το click away είναι προτεραιότητα έναντι των κομμωτηρίων» προσέθεσε. Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν σκέψεις προς το παρόν για click in shop.

Με πληροφορίες από ethnos.gr, Open TV

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο  GOOGLE NEWS

Ταραντίλης σε Τσίπρα: Συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία την ερχόμενη Παρασκευή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: