Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανακαλύπτει «κράτος δικαίου, διαφάνεια και λογοδοσία»: Για πάταξη διαφθοράς

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανακαλύπτει «κράτος δικαίου, διαφάνεια και λογοδοσία»: Για πάταξη διαφθοράς

File photo: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ΚΥΠΕ / ΓΤΠ / Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Στο τρίπτυχο κράτους δικαίου, διαφάνειας και λογοδοσίας βασίζονται τα μέτρα της Κυβέρνησης για πάταξη της διαφθοράς, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καλώντας όλους σε συνεργασία και αποφασιστικότητα για πάταξη του φαινομένου.

Σε εισαγωγική ομιλία κατά την παρουσίαση του σχεδιασμού στο Προεδρικό, με την υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη και τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παναγιώτη Σεντώνα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η καθυστέρηση στην εξαγγελία οφειλόταν στην βούλησή του να εμπλακούν στη συζήτηση για διαμόρφωση του πλαισίου οι πολιτικές δυνάμεις, οι θεσμοί, ΜΚΟ και άλλοι.

Αναφέρθηκε σε δράσεις που θα αναληφθούν όπως η πρόληψη, η εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα και την εποπτεία για αξιολόγηση κινδύνων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε επίσης την ανάγκη για αλληλοσεβασμό και σεβασμό στους θεσμούς, στην προσήλωση στην αντικειμενικότητα, αμεροληψία και αξιοπιστία και στη διαφάνεια των ολοκληρωμένων ερευνών για να αποφεύγεται ο διασυρμός.

Κάλεσε επίσης τα ΜΜΕ σε τήρηση του κώδικα δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, σημειώνοντας ότι βεβαίως και πρέπει να κρίνουν και να επικρίνουν αλλά να μην υπάρχει εκτροπή που πολλές φορές δημιουργεί εσφαλμένες εικόνες.

Η υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ακολούθως στα μέτρα που λήφθηκαν ήδη και στις τομές που έγιναν ως τώρα για πάταξη της διαφθοράς. Είπε ότι σήμερα η χώρα μας κάνει ένα ακόμη βήμα στην ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια για την πάταξη της διαφθοράς, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να καταπολεμήσει μια μάστιγα που βαραίνει τον τόπο μας εδώ και δεκαετίες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΑΓΚ

ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Δικαιολογίες Αναστασιάδη: Ενορχηστρωμένη προσπάθεια εναντίον μου, αδυναμίες και κενά το ΚΕΠ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: