Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδης

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Την αυριανή σύνοδο του συμβουλίου αναμένεται να απασχολήσουν ανάμεσα σε άλλα, οι διατλαντικές σχέσεις υπό το φως της πρόσφατης αλλαγής στην Προεδρία των ΗΠΑ, η σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι και οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία.

Επίσης θα συζητηθεί και η στρατηγική της Ε.Ε. για καταμερισμό και παραχώρηση εμβολίων για τον κορωναϊό σε εταίρους και τρίτες χώρες που έχουν ανάγκη.

Ακολούθως, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη με τον Ιάπωνα ομόλογό τους, Τοσιμίτσου Μοτέγκι, κατά την οποία θα έχουν ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, μεταξύ άλλων, για θέματα συνεργασίας και περιφερειακής ασφάλειας στην Ασία.

Τέλος, οι υπουργοί θα συζητήσουν για το κλίμα και την ενεργειακή διπλωματία, με επικέντρωση στην προώθηση της εξωτερικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση, Ολιβιέ Βαρχέλι.

Στις συναντήσεις θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, (υπό το φως και της πρωτοβουλίας του γ.γ. του ΟΗΕ για σύγκληση άτυπης συνάντησης), οι ευρωτουρκικές σχέσεις, όπως επίσης και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Γιατί δεν περιμένει ο κ. Αναστασιάδης να κάνει την επαφή με τον κ. Μπάιντεν πριν πάει στην Πενταμερή; Του χρωστά…

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: