Δεν την γλιτώνει κανείς… Μολύνθηκε με τον κορωναϊό και ο πρόεδρος του Μεξικού, Ομπραδόρ

Ο Mεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. EPA, Presidency of Mexico HANDOUT




Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, 67 ετών, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2.

Ο βετεράνος κεντροαριστερός πολιτικός διευκρίνισε ότι παρουσιάζει «ήπια» συμπτώματα της COVID-19, παρακολουθείται από γιατρούς και εξέφρασε αισιοδοξία.

«Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι μολύνθηκα» από τον νέο κορονοϊό, ανέφερε ο Λόπες Ομπραδόρ μέσω του προφίλ του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. «Έχω ήπια συμπτώματα» της COVID-19 και «υποβάλλομαι ήδη σε ιατρική θεραπεία», πρόσθεσε ο μεξικανός πρόεδρος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες 1.470 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 20.057 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 149.084 νεκρούς επί συνόλου 1.752.347 μολύνσεων.

Σε απόλυτους αριθμούς, το Μεξικό καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, με βάση τα επίσημα δεδομένα. Μόνο οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία — κράτη με πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς από τον μεξικανικό (128 εκατ.) — έχουν ανακοινώσει υψηλότερους αριθμούς θανάτων ως εδώ.

Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας σημειώνουν ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα, καθώς δεν γίνονται αρκετά τεστ.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico

Ξεπέρασαν τους 217.000 οι νεκροί στη Βραζιλία: Σχεδόν 8,9 εκατ. κρούσματα του νέου κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: