Ανησυχία ΕΟΔΥ για διάδοση της βρετανικής μετάλλαξης: “Ύποπτα” κρούσματα και σε Βόρεια Ελλάδα

File photo: Τα 59 καταγεγραμμένα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης έχουν εντοπιστεί σε Αττική και Κρήτη. EPA/DANIEL DAL ZENNARO
Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνον η βρετανική μετάλλαξη του κορωναϊού, συνολικά έχουν καταγραφεί 59 κρούσματα σε Αθήνα και Κρήτη, αλλά  υπάρχουν ενδείξεις για κρούσματα και στη Βόρεια Ελλάδα.

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχει μια διασπορά της καινούριας μετάλλαξης και στη χώρα μας», και γι’ αυτό ακριβώς ξεκίνησε μια πιο έντονη γονιδιακή επιτήρηση που είναι μια διαδικασία ειδική και γίνεται στην Αθήνα σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Με βάση τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό, ο κ. Αρκουμανέας εξέφρασε την ανησυχία του για περισσότερα κρούσματα κάτι που όπως είπε έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη πολύπλοκη εξίσωση.

Στο ερώτημα εάν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το μεταλλαγμένο στέλεχος μπορούν να οδηγήσουν σε διαφοροποίηση των μέτρων, τόνισε ότι εάν διαπιστωθεί μεγάλη διάδοση προφανέστατα θα επηρεάσει κάποιες αποφάσεις.

Δεν απέκλεισε ενδεχόμενο τρίτου lockdown αν υπάρξουν ανησυχητικά σημάδια .

  • Για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία την προσεχή Δευτέρα τόνισε ότι πρόκειται για μια απόφαση ειλημμένη ενώ για την επόμενη δραστηριότητα που θα μπορούσε να ξεκινήσει εξήγησε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται κάθε Παρασκευή από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

«Συζητάμε εβδομάδα-  εβδομάδα, μέρα – μέρα. Ανοίγουμε σταδιακά για  να βλέπουμε την επίπτωση της κάθε άρσης και για να έχουμε καλύτερη εικόνα για μετάλλαξη», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ξέσπασε πόλεμος με φόντο τα εμβόλια: Στο τρίγωνο Βρυξελλών – Λονδίνου – φαρμακευτικών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: