Από τη Βόρεια Ελλάδα ξεκίνησε η «ψυχρή εισβολή»: Χιόνι στη Θεσσαλονίκη και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας [video]

File photo: Eργασίες αποχιονισμού στην πόλη των Γρεβενών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, STR




Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασία ξεκίνησε ήδη από τη βόρεια Ελλάδα η ψυχρή εισβολή που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας.

Η έλευση του χιονιού είναι γεγονός τόσο στα ορεινά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και στις ορεινές περιοχές του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, η χιονόπτωση είναι σε εξέλιξη στα ορεινά τμήματα των περιοχών της Πέλλας, του Κιλκίς και της Ημαθίας σε υψόμετρο άνω των τετρακοσίων μέτρων.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης χιονόπτωση εμφανίζεται στο τμήμα και τους δήμους της μητροπολιτικής περιοχής άνω της περιφερειακής οδού και σε περιοχές όπως το Πανόραμα και το Ωραιόκαστρο.

Την ίδια ώρα χιονίζει σε περιοχές όπως ο Λαγκαδάς, οι Σέρρες αλλά και παρακείμενες περιοχές της ΠΚΜ.

Χιονόπτωση είναι σε εξέλιξη και στον νομό Χαλκιδικής σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο της πόλης του Πολυγύρου. Όπως ανέφερε ο κ. Στεργιάδης τριάντα ειδικά μηχανήματα εκτελούν εργασίες αποχιονισμού σε περιοχές όπως η Καρδία, η Περιστερά και το Λιβάδι.

Ακόμη, προς το παρόν, ο καιρός στα νότια της χώρας είναι καλός, τα φαινόμενα, όμως, αναμένεται να επεκταθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Από το πρωί, η θερμοκρασία έχει κάνει βουτιά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ χθες κυμαινόταν στους 20 βαθμούς, νωρίτερα το θερμόμετρο έδειχνε 4 βαθμούς Κελσίου.




Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει ότι θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι:

  • Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου.
  • Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας.
  • Χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας.
  • Καταιγίδες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
  • Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Όπως τονίζεται στο meteo.gr, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ραγδαία πτώση το Σαββάτο 20/01 στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο και την Κυριακή 21/01 στην υπόλοιπη χώρα. Η πτώση θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς Κελσίου.




Οι βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 20/01 στα βορειοδυτικά και στα βόρεια, θα επεκταθούν σταδιακά στα κεντρικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ΕΡΤ,

 

Διεθνής μελέτη με ελληνική υπογραφή για το long covid ξεκίνησε από το «Σωτηρία»: Η πρώτη παρεμβατική θεραπεία με αντιφλεγμονώδες φάρμακο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: